Angajări de şoferi pentru microbuzele şcolare

Posturile de şoferi pentru noile microbuze şcolare vor fi deblocate săptămâna viitoare. Până atunci cei care conduc cele patru autovehicule primite în urmă cu o lună de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj, care deservesc comunele Alimpeşti, Bengeşti, Samarineşti şi Roşia de Amaradia, sunt şoferii primăriilor.

Primarii şi directorii şcolilor din teritoriu nu mai au mult de aşteptat până când Ministerul Educaţiei va debloca posturile de şoferi. Conform reprezentanţilor IŞJ Gorj, săptămâna viitoare va fi emis Ordinul de Ministru în baza căruia se vor putea scoate la concurs respectivele posturi. „Săptămâna viitoare va fi emis ordinul, iar în 15 zile şcolile trebuie să organizeze concurs pentru angajarea şoferilor”, spune Ermina Frunzaru, referent de specialitate în cadrul IŞJ Gorj.

De această veste se bucură şi primarii din patru localităţi, care spun că astfel vor putea folosi şoferii şi pentru utilajele proprii. „Microbuzele au fost înmatriculate, iar noi folosim şoferul primăriei pentru transportul elevilor. Ne-ar ajuta să mai primim un şofer pentru că avem şi noi utilaje pe care trebuie să le folosim. Nu am avut probleme cu transportul elevilor până la şcoală din cauza zăpezii pentru că ne-am făcut deszăpezirea, iar pentru microbuzul cel nou am achiziţionat şi o pereche de lanţuri”, spune Marian Ardeiu, primarul localităţii Samarineşti.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: