Angajatele primăriei, în locul infirmierelor la centru de bătrâni din Novaci

Centrul de Bătrâni din Novaci a fost duminică subiect de scandal în cadrul unei emisiuni de la Pro TV. Cei 32 de bătrâni pe care îi găzduieşte centrul s-au plâns de condiţiile insalubre în care trăiesc, dar şi de faptul că au fost victime ale unor furturi şi rele tratamente de-a lungul anilor. Cert este că locul infirmierelor a fost luat de femeile de serviciu din cadrul primăriei Novaci. Primarul Pantelimon Todea neagă acuzaţiile şi spune că filmarea a fost făcută în urmă cu aproape doi ani de zile, între timp lucrurile căpătând altă nuanţă.

Bătrânii găzduiţi la centrul de asistenţă din Novaci s-au plâns în cadrul unei emisiuni difuzate duminică la Pro TV de condiţiile insalubre în care îşi duc bătrâneţile. Nu numai că primarul neagă acuzaţiile, dar spune că emisiunea a fost filmată cu mai bine de doi ani în urmă, la momentul actual lucrurile stând destul de bine la centru.

Mărturiseşte însă că anul trecut, după ce au avut loc disponibilizări în cadrul primăriilor, două femei de serviciu au fost angajate în cadrul căminului de bătrâni. „Emisiunea a avut o tendinţă neruşinată, ca să nu mai vorbesc că punctul de vedere mi-a fost luat cu camera ascunsă în urmă cu aproape doi ani. În momentul de faţă sunt 32 de bătrâni internaţi, plătesc în jur de 1.000 de lei, diferenţa fiind suportată de Consiliul Local Novaci. Sunt 16 angajaţi, într-adevăr sunt două femei care lucrau în primărie la tăiat iarba şi doi care lucrau la poliţia comunitară iar în centru fac de toate”, a declarat Pantelimon Todea, primarul din Novaci.

În ciuda faptului că primarul spune că nu sunt restanţe la plăţile salariaţilor şi nici la utilităţi, Consiliul Local Novaci a aprobat pentru 2011 numai un miliard pentru întreţinerea centrului de bătrâni. „Recunosc că este puţin dar atât am putut, nu am avut de unde mai mult”, a precizat Todea. Cât despre asistenţa medicală a bătrânilor, primarul spune că aceştia sunt vizitaţi destul de des de medicii de la spitalul din Novaci în urma unui contract încheiat între primărie şi spital.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: