Angajaţi ai spitalului din Rovinari, concediaţi

Autorităţile din Rovinari au început să dea afară angajaţi de la Spitalul ”Sfântul Ştefan”. Asta a dus la nemulţumirea oamenilor din oraş, care au reclamat pe site-ul www.domnuleprimar.ro că după ce au preluat spitalul cei din primărie aruncă oameni fără venituri în stradă, care nu vor avea cum să se descurce. În replică, membrii Consiliului de Administraţie au declarat că spitalul se confruntă cu mari probleme şi asta era singura pe care puteau să o ia pentru a reduce cheltuielile de personal.

Cetăţenii din Rovinari sunt nemulţumiţi că de când primăria a preluat spitalul din oraş, au şi început concedierile. Un cetăţean din oraş reclamă pe site-ul domnuleprimar.ro că oameni care nu mai au niciun fel de venit sunt aruncaţi în stradă, în timp ce medicii şi asistenţii au sporuri de 100%. ”Cum se vor descurca aceşti oameni- Domnul Marcel Romanescu a precizat ca nu vor fi disponibilizări în cadrul serviciilor deconcentrate ce vor fi preluate de către primării. În adresa primită de către Instituţia Prefectului nu se prevăd măsuri ce privesc reducerea personalului si cu toate astea, la Spitalul Rovinari se trimit oameni acasă după bunul plac al cui- Nu este vina celui care rămâne fără serviciu că sunt cheltuieli de personal prea mari, nu au dat ei sporuri de 100% la medici şi asistenţi- Se ştia ce buget este de la începutul anului”, se arată în sesizarea. Ca o primă măsură în procesul de reorganizare a unităţii spitaliceşti a fost desfiinţarea a trei posturi, de electrician, tâmplar şi economist, urmând şi altele, care presupun externalizarea unor servicii.

Reduceri de cheltuieli

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului, Constantin Podaru, spune că a fost necesară această măsură pentru a reduce cheltuielile de personal la procentul de 70%. Dacă nu era luată această măsură spitalul ar fi fost închis. ”Consiliul de Administraţie şi Comitetul Director au avut în vedere mai multe  măsuri, unele legate de desfiinţarea unor posturi, care nu au nicio legătură cu actul medical. Este vorba despre trei posturi care vor fi desfiinţate. Decizia a fost luată în ultima şedinţă a Consiliului de Administraţie şi ne gândim şi la externalizarea serviciilor de masă şi de curăţenie”, menţionează Constantin Podaru. La ora actuală spitalul funcţionează cu 132 de angajaţi şi se are în vederea angajarea de medici, asistenţi şi infirmieri, personal care realizează actul medical propriu-zis.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: