Angajaţi revoltaţi. Merg pe jos, prin zăpadă, cinci kilometri

Situaţie dificilă pentru 20 de angajaţi ai spitalului din Dobriţa. Oamenii locuiesc în sate din Stăneşti. Drumurile nu sunt curăţate şi nu pot scoate maşinile din curte şi nici curent nu au de sâmbătă. Aşa că sunt nevoiţi să meargă pe jos, cinci kilometri, până la serviciu. „Ajung epuizaţi. Mă doare sufletul”, spune liderul de sindicat Ion Măruţă.

Sunt peste 100 de familii, în total, care au rămas izolate în urma căderilor masive de zăpadă. Circa 20 de persoane lucrează la spitalul din Runcu. Sunt nevoite să meargă pe jos, în fiecare dimineaţă, la serviciu, pentru că nu au vreun mijloc de transport la dispoziţie pentru că nici drumurile nu sunt curăţate. „Avem în preajma spitalului de Pneumoftiziologie două sate, Pârvuleşti şi Vălari, care nu au curent. Nu s-au deszăpezit drumurile. Nu s-a băgat nicio maşină, nu s-a făcut nimic. Şi mă doare, pentru că 20 de salariaţi sunt de acolo. Oamenii aceştia vin cinci kilometri pe jos şi vin, pur şi simplu, epuizaţi la serviciu. Fac o oră jumătate până la serviciu. Nu există niciun mijloc de transport. De sâmbătă, nu au nimic”, a explicat Ion Măruţă, liderul sindicatului „Sănătatea”.

Oamenii ajung deja obosiţi la serviciu. Seara, la întoarcere, merg pe aceeaşi potecă. „Pe mine mă deranjează că jumătate din salariaţii mei ajung epuizaţi la serviciu. Cum au venit şi azi (n.r. marţi). Au venit transpiraţi, uzi, vai de mama lor. Să ajungă cu o maşină, trebuie să ocolească 30 de kilometri. Nu e normal aşa ceva. Vai de ei că nu au curent de sâmbătă seara, nu au pâine, nu se poate ajunge la un magazin. Ei fac câte trei ore dus întors de la serviciu”, a mai explicat Ion Măruţă.

Primarul din Stăneşti nu a răspuns la telefon pentru a explica de ce nu s-a intervenit pe toate uliţele din comună. În total, peste 2.400 de consumatori din judeţul Gorj stau în beznă după problemele apărute din cauza vremii din ultimele zile.

Vizualizări: 1,443

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: