Gospodării fără apă şi curent. „Nimeni nu se interesează de soarta noastră”

Trei sate din comuna gorjeană Săcelu au rămas fără curent încă de sâmbătă. Oamenii sunt disperaţi şi spun că nu ştiu la cine să mai apeleze pentru a fi realimentaţi cu energie electrică.

Olivia Olariu din satul Blahniţa de Sus regretă că a montat centrală termică în locuinţă. „Stăm fără curent, fără apă. Nimeni nu se interesează de soarta noastră. Suntem 80-100 de familii afectate numai în Blahniţa de Sus. Eu mi-am luat centrală şi sunt cea mai oropsită. Mi-am luat şi aragaz cu aprindere electrică. Cine ne dă banii pe carne, se strică în ladă”, a spus femeia.

Autorităţile locale susţin că furnizorul de energie încearcă de câteva zile să rezolve avaria în zonă, numai că nu reuşeşte. În lipsa curentului electric, nici pompele de apă nu funcţionează. Primăria a cumpărat marţi un generator pentru a repune în funcţiune pompele. „Echipele CEZ lucrează în fiecare zi, dar în fiecare seară pleacă cu problema nerezolvată. Sunt probleme tehnice, de reţea. E adevărat, la cum e vremea, cu copaci care atârnă pe reţele, dar trebuie să rezolvăm problema până la urmă. CEZ trebuie să aibă şi obligaţii, nu numai drepturi. În 72 de ore, ei ar trebui să rezolve orice problemă majoră. Deja sunt patru zile. Am cumpărat un generator, măcar să alimentez pompele cu apă. Am dat 7.000 de lei. La ce buget avem acum, pe finalul anului... Măcar merge o pompă şi putem să alimentăm comuna”, a explicat Florin Jurebie, primarul comunei Săcelu.

Vizualizări: 569

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: