Angajaţii AJOFM, şcoliţi de profesori străini

Un număr de 14 persoane, angajate la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj sunt şcoliţi de lectori străini. Aceştia vor învăţa cum să scrie proiecte dar şi elemente noi despre consilierea şcomerilor, din ce în ce mai mulţi în judeţul nostru.

AJOFM a desemnat deja persoanele care vor urma anul viitor cursuri de formare pentru elaborarea proiectelor şi dobândirea competenţelor necesare consilierii profesionale. Acţiunea se va desfăşura prin intermediul proiectului. „Creşterea capacităţii Seviciilor Publice de Ocupare (SPO) din regiune de a planifica proiecte şi de a furniza servicii de consiliere centrate pe client”.

Beneficiarul acestui proiect este Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mehedinţi,  în parteneriat cu AJOFM Gorj şi Dolj, Asociaţia Română de Consiliere şi Sprijin (ARCS) şi cu parteneri din Olanda, Belgia şi Germania. Valoarea totală a proiectului este de 1.848.470 lei. Ion Târlea, responsabilul de acest proiect în judeţul Gorj, spune că programul se desfăşoară în perioada iulie 2009-decembrie 2010 şi are ca principal obiectiv creşterea competenţelor personalului propriu al SPO privind dezvoltarea de programe individualizate în domeniul consilierii carierei, abordare centrată pe client şi managementul proiectelor: „La nivelul Agenţiei noastre au fost selectate deja 14 persoane care vor fi pregătite pe cele două componente, respectiv formarea privind planificarea de activităţi (proiecte) şi formarea privind furnizarea de servicii individualizate şi centrate pe client”. Cursurile vor fi acreditate şi vor fi susţinute atât de specialişti români, cât şi de lectori străini. Participanţii vor primi diplome, iar viitorii manageri vor trebui să întocmească propriile proiecte până la finalizarea cursurilor.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: