Angajaţii APIA merg în comune pentru înregistrarea cererilor de subvenţii

Aproximativ 1000 de gorjeni nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze la sediul Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) pentru a-şi depune cererile de subvenţie pentru terenurile utilizate. Este vorba despre fermierii din Polovragi, Bâlteni şi Godineşti, localităţi unde experţii APIA, responsabili de zone, vor fi delegaţi la primării la solicitarea edililor locali.

Autorităţile locale din trei comune gorjene au solicitat Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură să-şi trimită experţii la primării pentru a putea înregistra cererile de subvenţii pe suprafaţă. Edilii locali au făcut această solicitare deoarece foarte mulţi proprietari de terenuri au vârste înaintate şi nu se pot deplasa pe distanţe mari. Depunerea cererilor se va face în baza unor programări. “Responsabilii de zonele Polovragi, Godineşti şi Bâlteni se vor deplasa la sediile primăriilor, la cererea autorităţilor locale. Fiecare dintre aceste localităţi are peste 300 de fermieri, majoritatea având vârste înaintate. Cererile vor fi depuse în baza unor programări făcute de comun acord cu autorităţile locale. Prima programată a fost comuna Godineşti, salariatul APIA deplasându-se în localitatea respectivă chiar în această lună”, a declarat Corina Dorobanţu, directorul APIA Gorj.

Primarii şi-au luat angajamentul de a asigura logistica necesară şi transportul angajaţilor APIA. “Avem 320 de fermieri, iar majoritatea sunt bătrâni cărora le-ar fi foarte greu să vină <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Târgu Jiu. Aşa că le vom asigura transportul angajaţilor APIA de la Târgu Jiu şi înapoi. Angajaţii APIA vor putea să desfăşoare activitatea în condiţii foarte bune întrucât le voi pune la dispoziţie un calculator cu imprimantă, în sala de şedinţe”, a precizat Vasile Vlăduleanu, primarul comunei Bâlteni.

INVITAŢII

Fermierii îşi vor depune cererile în baza unor invitaţii primite la domiciliu, în care se menţionează data şi ora prezentării la sediul APIA. “Campania SAPS 2012 a demarat în data de 1 martie. Până în momentul de faţă, au fost programaţi peste 1600 de fermieri, dintre care s-au prezentat circa 1200. Suprafaţa totală pentru care s-au solicitat subvenţii a fost de aproximativ 4.000 hectare. Doar trei cereri au fost depuse în format clasic, restul fiind înregistrate cu ajutorul aplicaţiei IPA online”, a mai precizat Corina Dorobanţu.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: