Angajaţii Centrului Maternal ameninţă cu demisia

Centrul Maternal riscă să rămână fără o parte din angajaţi după ce le-au fost tăiate sporurile iar salariile sunt plătite din ce în ce mai târziu. Consiliul Judeţean a alocat numai 6 miliarde de lei vechi centrului, mai puţin cu patru miliarde decât anul trecut. Conducerea centrului susţine că, deşi au redus considerabil cheltuielile, banii nu vor ajunge decât până în luna august.

 „Ne confruntăm cu probleme mari din cauza banilor. Bugetul pe anul acesta este aproape la jumătate faţă de anul trecut. Aceşti bani nu ne ajunge decât până în luna august dar sperăm să se rezolve ceva până atunci şi să ni se mai aloce fonduri, că altfel nu ştim ce o să facem. Eu am redus cheltuielile. Salariile sunt micşorate cu aproximativ 40%, facem economie la gaze, curent, apă. Încercăm să ne descurcăm cum putem dar este o problemă foarte gravă. Lunar, eu am cheltuieli salariale de aproximativ 600 de milioane iar pe utilităţi cheltuiesc cam 65 de milioane, asta după ce am făcut reduceri”.

Ca şi cum asta nu ar fi suficient, Gheorghe Milosteanu are informaţii din partea salariaţilor că o parte dintre ei intenţionează să renunţe la acest loc de muncă din cauza salariilor foarte mici. „Este o situaţie dramatică şi fără precedent. Un asistent social cu studii superioare a ajuns să câştige pe lună aproximativ 7-8 milioane de la 11- 12 cât lua până acum. Eu, ca şi director, iau pe lună 16 milioane. Am salariaţi care au credite la bancă pentru locuinţe şi mi-au spus că vine banca să le ia casă. Sunt dispuşi să renunţe la serviciu şi să se mute la ţară. Nu e posibil aşa ceva. Am semnale din partea angajaţilor că vor să plece. Să ştiţi că aici nu este un serviciu uşor, trebuie să lucrezi cu persoane care au probleme de comportament, probleme sociale”.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: