Şoferul lui Călinoiu, patronul unei firme de taxi

„Nu am avut şi nu am nicio afacere”, spune preşedintele Consiliului Judeţean Gorj de câte ori presa sau adversarii politici îl suspectează că este în spatele unei afaceri. Ei bine, şoferul lui Ion Călinoiu este patron şi deţine una din cele mai mari firme de taximetrie din judeţ. Gabriel Mihuţ este şoferul care îl plimbă pe Ion Călinoiu pe un salariu de bugetar, chiar dacă este patronul firmei Gabinni Ken şi are 11 taxiuri acreditate în Târgu Jiu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, este transportat zilnic de un şofer-patron, care deţine chiar o firmă de transportat în regim de taxi.

Firma deţinută de Gabriel Mihuţ, şoferul lui Călinoiu, se numeşte Gabinni Ken SRL şi este pe piaţă din 2003. Potrivit unei situaţii de pe site-ul primăriei Târgu-Jiu, această firmă a autorizat 11 maşini pentru transportul în regim de taxi. Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean, Adina Andriţoiu, a declarat că şoferii nu sunt obligaţi să-şi depună declaraţii de avere motiv pentru care nu cunoaşte dacă Mihuţ are sau nu o firmă de taxiuri. Cel care a recunoscut a fost chiar şoferul, patronul şoferilor de taxi.

Şofer la serviciu, patron după program

„Da, deţin o firmă de taxi şi care-i e problema“, a spus Mihuţ, supărat pe întrebarea jurnaliştilor. Gabriel Anghel Mihuţ a declarat că şi-a început afacerea în urmă cu mai mulţi ani şi nu s-a arătat interesat să renunţe la slujba de şofer al şefului Consiliului Judeţean pentru a se ocupa cum trebuie de afacerea sa. Acesta a mărturisit că programul de la CJ Gorj nu este stresant motiv pentru care îşi poate ţine şi serviciul şi afacerea.

„Nu-mi perturbă programul şi pot să-mi văd de treaba mea. Eu am şi un băiat acolo, care e coordonator şi se ocupă de angajaţi“, a adăugat Mihuţ. Cât despre banii cu care a demarat afacerea, Mihuţ spune că provin din împrumuturi şi economii.

„Am 11 maşini dar dacă cereţi date veţi vedea că unele sunt mai vechi, unele luate în leasing. Eu am început cu firma de taxi de prin 2003“, spune Mihuţ. „Maşinile sunt şi mai vechi. Banii i-am strâns, i-am împrumutat. Mai sunt asociat şi cu un cumnat de-al meu“, a adăugat acesta.

Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: