Angajatii CJ Gorj care nu stiu sa lucreze pe calculator îsi riscă slujbele

Angajaţii Consiliului Judeţean care nu ştiu să lucreze pe calculator ar putea rămâne fără un loc de muncă. Afirmaţia a fost făcută de preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu. Acesta a declarat că instituţia pe care o conduce va implementa un sistem de e-guvernare care presupune utilizarea calculatorului în toate domeniile de activitate.

Euroadministraţia le vine de hac unora dintre angajaţii CJ Gorj. Toţi angajaţii CJ Gorj care nu vor trece testul utilizării calculatorului vor trebui să-şi caute de lucru. Preşedintele Ion Călinoiu a spus că activitatea din instituţie va depinde foarte mult de calculator odată cu implementarea programului. „Fiecare angajat va avea semnătură electronică. Fiecare documente va fi introdus în calculator, iar ei vor trebui să ştie să folosească programele pentru că, altfel, le creează probleme altora“, a spus Călinoiu. Preşedintele CJ a mai precizat că în cadrul unui proiect finanţat cu fonduri europene, toţi angajaţii Consiliului Judeţean au fost instruiţi în tainele calculatoarelor. Cu toate acestea, nu toţi au priceput foarte multe din cursurile de informatică, o parte nepromovând examenul de final.

Potrivit lui Călinoiu cei care nu vor obţine permisul ECDL, de utilizare a calculatorului vor avea probleme. Preşedintele a declarat că le mai dă o şansă celor care nu vor obţine permisul de conducere al calculatorului din prima însă de data aceasta costurile vor fi suportate din buzunarul propriu. „Dacă nu reuşesc să înveţe să ia permisul ECDL, vor mai avea o şansă peste şase luni dar cu bani din buzunarul lor. Dacă nu ia nici atunci, vedem pe unde putem să-i băgăm, dacă nu...goodbye“, a spus Călinoiu.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: