Angajaţii Consiliului Judeţean îl reclamă pe Călinoiu la CEDO

Angajaţii Consiliului Judeţean, nemulţumiţi de reducerea sporurilor de către preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, vor să-şi câştige drepturile la CEDO. Ion Călinoiu a atacat în instanţă decizia Tribunalului Gorj care le dădea câştig de cauză salariaţilor instituţiei. Oamenii spun că îşi vor cere drepturile a CEDO, în cazul în care hotărârea instanţei de la Curtea de Apel Craiova îi va dezavantaja.

Aproximativ 150 de salariaţi l-au dat în judecată pe Ion Călinoiu, preşedintele Consiliul Judeţean Gorj, în primul trimestru al acestui an, pentru nerespectarea drepturilor prevăzute în contractele colective de muncă. Oamenii erau nemulţumiţi de faptul că le-au fost tăiate sporurile de fidelitate şi de dispozitiv. În această vară, angajaţii au obţinut câştig de cauză din partea Tribunalului Gorj. “După ce ne-am câştigat în instanţă drepturile salariale a venit Curtea de Conturi în control şi-a încheiat procesul verbal fără a ţine cont de decizia judecătorească prin care ne erau recunoscute  drepturile salariale. De asemenea, am contestat şi procesul verbal al Curţii de Conturi în care nu ni se prevedeau sporurile respective. La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean a făcut recurs, urmând ca acesta să aibă loc pe data de 24 octombrie la Curtea de Apel Craiova”, a declarat Călin Grădinaru, liderul Sindicatului Funcţionarilor Publici din Consiliul Judeţean.

Salarii reduse cu peste 60%

În situaţia în care instanţele nu le vor da câştig de cauză, salariaţii sunt hotărâţi să-şi ceară drepturile la CEDO. “În cazul în care instanţa nu ne va da câştig de cauză ne vom cere drepturile la CEDO. Nu se poate trăi cu un salariu de 451 lei/lună. La noi reducerile salariale nu au fost ca la ceilalţi bugetari de 25%, ci de 60 % după ce ne-au fost tăiate sporul de fidelitate şi cel de dispozitiv. Vrem să ne primim sporurile pentru primele şase luni ale anului întrucât cu data de 1 iulie contractele colective de muncă au expirat. Banii cuveniţi drepturilor noastre nu vor afecta bugetul Consiliului Judeţean deoarece erau prevăzuţi încă de anul trecut”, a mai precizat Călin Grădinaru. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj spun că Ion Călinoiu nu a făcut altceva decât să respecte procedura legală, în calitatea sa de ordonator de credite.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: