Recomandarea Consiliului Judeţean: La primăria Motru rulează „Pinocchio”

Jurnaliştii români şi de peste hotare, participanţi la Festivalul European de Jurnalism au fost prost informaţi de către autorităţile locale în ceea ce priveşte obiectivele din judeţul Gorj. Dintr-o revistă de prezentare întocmită de către Consiliul Judeţean Gorj reiese că la Motru există cinematograf şi mai mult decât atât, are sediul în cadrul primăriei.

Participanţii la Festivalul European de Jurnalism ce a avut loc timp de doua zile la Muzeul de Artă din Târgu Jiu au primit în cadrul festivităţii de deschidere din partea organizatorilor câte o mapă, unde, pe lângă programul de desfăşurarea a evenimentului era inclusă şi o revistă din partea Consiliului Judeţean Gorj  cu prezentarea celor mai semnificative obiective din Judeţul Gorj. Dacă ar fi să luăm de bun ceea ce este scris în această revistă, la secţiunea “Municipii şi Oraşe”, ar însemna că la Motru, există cinematograf şi mai mult decât atât la primăria Motru rulează filme, dat fiind faptul că sediul primăriei este descris ca fiind cinematograful cu pricina. Şi cum nu era de ajuns, revista a fost tradusă şi în limba engleză, să poată înţelege şi colegii noştri jurnalişti de peste hotare cât de bine stăm la capitolul cinematografe, când, de fapt, ele sunt aproape inexistente la nivelul judeţului Gorj.

Primarul din Motru, Dorin Hanu,  a rămas şi el surprins la aflarea veştii că cinematograful funcţionează în cadrul primăriei. “Cinematograf- În Motru- Nu avem după câte ştiu eu. Nu mai avem cinematograf de nu ştiu câţi ani de zile. La ora actuală nu există aşa ceva şi mai ales în cadrul primăriei”, a precizat edilul din Motru.

Călinoiu: E vina celor care au redactat revista

Conform spuselor preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, revista a fost întocmită în colaborare cu reprezentanţii fiecărei primării în parte şi că cel mai probabil vina aparţine celor care au redactat revista. „E clar că e o greşeală şi până acum nu a văzut-o nimeni. Revista a fost prezentată o dată cu Liga Fii Gorjului. Nu a văzut nimeni să meargă la tiparniţă să facă erată acolo. Vina este a celor care au redactat-o”, a spus Ion Călinoiu, cel  care a şi scris în prefaţa revistei următoarele” Materialul de faţă a fost conceput ca un parcurs printre valorile istorice, culturale, religioase, turistice şi economice ale judeţului Gorj. Informaţiile selectate, ca şi imaginile cele mai reprezentative, aduc în atenţie spiritual inventiv al gorjenilor…” semnat Ion Călinoiu

Până când vor fi întocmite alte reviste cu obiectivele importante la nivelul judeţului Gorj, ne putem lăuda că la Motru avem un cinematograf, având ca probă această revistă.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: