Angajaţii de la Energoconstrucţia au intrat în grevă generală

Muncitorii de la Energoconstrucţia au intrat de astăzi în grevă generală. Oamenii refuză să mai intre la serviciu până nu li se vor da banii pe cele patru luni lucrate. Membrii conducerii promit că angajaţii vor avea bani de Paşte.

De astăzi cei 200 de angajaţi de la Energoconstrucţia Rovinari nu vor să mai intre la muncă. Cu facturile neachitate în mână, oamenii s-au adunat pentru a protesta. Aceştia spun că dacă nu-şi vor achita facturile la utilităţi vor rămâne fără gaze, apă sau curent. „Ne-au avertizat deja că dacă nu dam banii ne vor tăia apa şi curentul. De unde să le achit dacă eu de patru luni nu am primit niciun ban din salariu”, declară unul dintre angajaţi. Oamenii sunt cu atât mai disperaţi cu cât se apropie Sărbătorile pascale şi nu vor avea ce pune pe masă pentru familiile lor. „Ce sărbători! Acestea mai sunt sărbători când noi nu mai avem ce mânca- Chiar dacă luam banii, abia ne plătim datoriile”, mai declară un muncitor.

Două salarii până la Paşte

Chiar dacă directorul Ion Patentaşu i-a ameninţat cu concedierea dacă nu se întorc la lucru, oamenii nu vor să mai cedeze. „Cine vine să muncească aiic. Se ştie de ce am plecat noi. Mai vrea cineva să lucreze gratuit- Numai noi am stat atâta pe degeaba”, declară un alt muncitor.

Ajunşi cu cuţitul la os, membrii conducerii le promit muncitorilor că le vor da două salarii până la Paşte. Cât de curând aceştia îşi vor primii şi tichetele de masă. „Eu voi semna, dacă sunt de acord, un act în care mâine se dau bonurile, săptămâna viitoare salariile pe luna noiembrie, iar până la Paşte, pentru că nu mai e aşa de mult, salariile pe luna decembrie.  Am vrut să fiu sigur şi am sunat şi la directorul general şi la directorul adjunct şi i-am rugat frumos să nu mă pună în situaţia să zică da şi să semnez, iar după aceea să nu se întâmple aşa”, declară Marian Mihuţescu, directorul interimar al Energoconstrucţia Rovinari.

Liderii de sindicat sunt decişi să nu renunţe la proteste până când oamenii nu-şi vor primi banii. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât şi personalul TESA de aproape 8 luni nu şi-a primit banii.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: