Angajaţii de la Minprest vor protesta în Piața Prefecturii

Timp de o săptămână, 16 angajați ai Minprest protestează în Piața Prefecturii. Aceștia au fost detașați o perioadă la Complexul Energetic Oltenia și, pentru că le-au încetat aceste detașări, au revenit la Minprest. Posturile pe care aceștia au fost repartizați nu sunt pe placul lor și cu atât mai mult salariile oferite de societatea prestatoare. Protestatarii vor acum un loc de muncă în cadrul gigantului energetic și sunt deciși să intre în greva foamei dacă nu le sunt rezolvate cererile.

Timp de o săptămână, în intervalul orar 12.00-16.00, aproximativ 16 angajați de la Minprest au autorizație pentru a protesta în Piața Prefecturii. Aceștia doresc să fie angajați în cadrul Complexului Energetic Oltenia, iar dacă nu se va întâmpla acest lucru vor continua protestele și sunt deciși să intre chiar în greva foamei. „Noi am luat ordonanța din minerit și ne-am angajat la Minprest. Apoi am fost detașați la CEO o perioadă și când ne-a încetat detașarea a trebuit să ne întoarcem la Minprest, însă nu am fost puși tot pe posturile ocupate de noi. Acum suntem simpli muncitori necalificați și ne-au dat la plantări de arbori. Noi vrem un loc de muncă la CEO și să fim și noi angajați acolo după încetarea detașărilor, așa cum s-a întâmplat cu cei care au avut pile.  Avem și noi copii de crescut și nu ne permitem să ne întreținem familiile cu salariile pe care le câștigăm acum. În cadrul CEO câștigam aproximativ 1.400 de lei, iar aici iau salariu minim pe economie în cartea de muncă, iar în mână mai puțin. Stăm aici până rezolvăm situația, dacă nu intrăm în greva foamei”, a declarat Sergiu Dobrescu.

Posturile pe care au lucrat s-au desființat

Potrivit celor din conducerea Minprest, posturile pe care protestatarii au lucrat înainte de a fi detașați la CEO au fost desființate. „Vreau să vă spun că posturile pe care aceștia au fost încadrați înainte de a fi detașați s-au desființat. Noi i-am primit înapoi după încetările detașărilor și le-am oferit posturile disponibile în funcție de pregătirea acestora. Cei mai mulţi au fost încadrați ca muncitori necalificați, dar au fost și câteva persoane care au primit posturi în funcție de pregătire”, a precizat Alin Văcaru.

Protestatarii au purtat discuții numai cu prefectul județului Gorj, Claudiu Teodorescu, și așteaptă acum un răspuns și de la conducerea Complexului Energetic Oltenia.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: