Secţia Boli Infecţioase a intrat în reabilitare

Secţia Boli Infecţioase a intrat în reabilitare totală, iar trei saloane de aici au fost mutate în Secţia de Oncologie. Acestea sunt ocupate la capacitate maximă de pacienţii în stare gravă. Bolnavii care au afecţiuni mai uşoare sunt consultaţi şi primesc tratament la domiciliu. Dacă vor fi mai multe internări, bolnavii de la Infecţioase vor sta şi la Secţia Psihiatrie. Nici personalul medical de la Boli Infecţioase nu o duce mai bine pentru că au birourile pe hol. Şi tratamentele tot pe hol se fac.

Iniţial s-a pus problema ca secţia să fie renovată pe bucăţi, în aşa fel încât pacienţii să poată fi trataţi în secţie. „Se dorea să se lucreze pe bucăţi dar acest lucru nu a fost posibil. Toată secţia intrat în reabilitare. Se schimbă acoperişul, se repară pereţii, dispar sobele pentru că va fi încălzire centrală, se face şi instalaţia electrică, se schimbă grupurile sanitare şi fiecare salon va avea aer condiţionat. Când va fi gata secţia va arăta aşa cum trebuie să arate un spital european în 2011”. Pacienţii de la Boli Infecţioase au fost mutaţi în trei saloane din Secţia de Oncologie şi au fost izolaţi printr-un perete de rigips. În cele trei saloane sunt trataţi aproximativ 13 bolnavi care suferă de diferite afecţiuni cum ar fi meningita sau hepatită. Dacă vor fi mai multe internări decât numărul de paturi din cele trei saloane  bolnavii vor şi duşi la secţia de Psihiatrie. „În spital nu internăm decât pacienţii în stare gravă, restul primesc tratament la domiciliu. Nu avem decât 13 paturi în cele trei saloane, iar aici sunt bolnavi cu hepatită, meningită şi alte afecţiuni. Am primit cele trei saloane la Oncologie şi le-am izolat de restul printr-un perete de rigips pentru că sunt bolnavi contagios la noi, iar cei din Oncologie au imunitatea scăzută. Dacă avem internări mai multe luăm câteva saloane şi de la Psihiatrie. Asta este situaţia. Ne avem ce face“, spune Vasilica Ionescu, medic şef Secţia de Boli Infecţioase.

CONDIŢII

Nici personalul medical nu lucrează în condiţii tocmai bune pentru că medicii şi asistentele au cabinetul pe hol, la uşa saloanelor. „De abia am făcut rost de câteva saloane. De cabinete nici nu se pune problema. Stăm aici pe hol. Aici facem lucrările. Aici avem tratamentul. Nu este spaţiu. Nu avem ce face”, spune Vasilica Ionescu.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: