Angajaţii de la Sanepid, asaltaţi de reclamaţii

Gorjenii au luat cu asalt în ultima perioadă Inspecţia Sanitară de Stat Gorj după cum afirmă chiar reprezentanţii instituţiei. Zeci de sesizări sosesc lunar la sediu, inspectorii de control făcând faţă cu greu solicitărilor. Cele mai multe sesizări au ca obiect certurile între vecini, dar şi disconfortul produs de anumite mirosuri.

Cei 13 inspectori în frunte cu directorul Inspecţiei Sanitare de Stat Gorj se confruntă zilnic cu o mulţime de sesizări venite din partea cetăţenilor care reclamă fapte dintre cele mai diverse. Aceştia încearcă să soluţioneze toate sesizările în termen legal deşi mărturisesc că zilnic au foarte mult de muncă. „În fiecare zi primim în jur de trei sesizări la care se adaugă autorizaţiile sanitare pentru instituţiile de învăţământ, instalaţiile de apă, controalele ce le efectuăm regulat şi multe altele. Avem foarte mult de muncă dar încercăm să ne descurcăm şi să soluţionăm sesizările în termenul legal de 30 de zile. Ca şi număr de inspectori, suntem 13 cu mine cu tot”, a declarat Nicolae Dineaţă, directorul Inspecţiei Sanitare de Stat Gorj.

Cetăţenii par să sesizeze lucruri dintre cele mai diverse, de la o palmă de pământ şi până la certuri între vecini. „Recent am fost la Roşia de Amaradia în urma unei sesizări pe care ne-a făcut-o un om de acolo. Se pare că este vorba de doi vecini care s-au şi judecat din cauza albiei unui pârâu, unul dintre ei are şi hotărâre judecătorească dar tot nu există înţelegere. Se ceartă şi se reclamă”, a precizat Nicolae Dineaţă.

Totuşi, cel mai frecvent obiect al unei sesizări rămâne cel legat de disconfortul produs de amplasarea necorespunzătoare a coteţelor de animale. „Cred că nu este sesizare în care să nu apară că unul dintre vecini are nu ştiu ce coteţ amplasat necorespunzător şi că celălalt vecin nu poate sta în curte de mirosul produs de animale. Noi încercăm să le soluţionăm în termen legal, aşa cum prevede legea, 30 de zile”, a declarat Nicolae Dineaţă.

Inspectorii Inspecţiei Sanitare de Stat Gorj spun că se confruntă şi cu cazuri în care sesizările sunt false sau chiar ilare, lucru destul de neplăcut pentru ei pentru că sunt mai tot timpul puşi pe drumuri din cauza inconştienţei unor cetăţeni.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: