Angajaţii DGASPC ameninţă din nou cu grevă generală

Salariaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj se pregătesc de proteste. Nemulţumirea acestora a pornit de la refuzul conducerii unităţii de a negocia contractele colective de muncă pe anul 2012. Oamenii sunt atât de revoltaţi încât ameninţă cu grevă generală. Conducerea unităţii spune însă că nu are cu cine negocia pentru că sindicatul Sanitas nu are reprezentativitate la nivelul instituţiei.

Cei peste 440 de sindicalişti sunt începând de ieri în conflict deschis de muncă. Refuzul conducerii DGASPC Gorj de a negocia contractele colective de muncă a generat un nou conflict între cele două tabere. Pe de o parte, sindicaliştii care vor începerea negocierilor, pe de altă parte, conducerea care spune că nu sunt reprezentativi şi deci nu pot să ceară nimic. „Nu pot să negociez cu cineva care nu are reprezentativitate la nivel de instituţie, în al doilea rând nu am semnat nici măcar contractul de ramură şi nici nu avem buget pe 2012, ce să negociez dacă nu am bani. Ei spun ca nu trebuie să avem bani ca să negociem. Atunci pentru ce negociem, ei nu trebuie să ceară ceva”, a declarat Constantin Preoteasa, directorul DGASPC Gorj.

Drepturi

Cei 446 de membri Sanitas din cadrul DGASPC nici nu vor să audă astfel de motive spunând că sunt nejustificate. Mai mult, îi recomandă directorului DGASPC să studieze amănunţit Legea sindicatelor. „Dacă eu nu am reprezentativitate atunci cer federaţiei mele să mă împuternicească ca să am dreptul la negociere. Domnul director ar trebui să pună mâna să mai citească legea sindicatelor. Pe de altă parte, nu este o regulă să ai contractul de ramură semnat ca să începi negocierea şi negocierea nu înseamnă neapărat drepturi băneşti. Poate însemna şi protecţia salariatului sau drepturi de altă natură”, a declarat Domnica Gridan, preşedintele Sanitas.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: