Angajații din sistemul sanitar se pregătesc de proteste

La nivel național sunt anunțate proteste ale angajaților din sistemul sanitar pentru luna septembrie. Personalul medico-sanitar este nemulțumit de condițiile de muncă din spitale, de salarii, dar și de noua lege. Protestele sunt inițiate de Colegiul Medicilor, care urmează să se întâlnească cu sindicatele pentru a stabili un calendar al acestora.

Pentru luna septembrie, Colegiul Medicilor anunță proteste în toate județele țării.În fiecare zi, timp de o săptămână, în luna septembrie, cadrele medicale din ţară vor picheta sediile prefecturilor. În Capitală, medicii vor protesta în faţa Ministerul Sănătăţii şi cel al Ministerului Finanţelor. Alături de ei vor fi şi medicii stomatologi, farmaciştii şi psihologii. 

Cel mai probabil acest lucru ar trebui să se întâmple și la Gorj, numai că personalul medico-sanitar de aici este mai reticent. În acest moment reprezentații Colegiului Medicilor strâng semnături pentru aceste proteste. „Începem să strângem semnături pentru proteste. Deocamdată nu ne-am apucat. Ar trebui să pichetăm prefecturile și din ce mi-am dat eu seama medicii nu prea sunt de acord cu demisiile în bloc. O să mai avem o întâlnire la București la sfârșitul lunii august, începutul lunii septembrie și atunci vom stabili exact ce o să facem. Am înțeles că ni se alătură și sindicatele”, a declarat Gheorghe Stanciu, purtător de cuvânt Colegiul Medicilor Gorj. 

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: