Angajaţii Inspecţiei în Construcţii devin funcţionari publici

Guvernul a adoptat o Ordonanţă de urgenţă privind transformarea personalului angajat de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, care acum este personal contractual, în funcţionari publici.

Vicepremierul Liviu Dragnea a explicat motivele care au stat la baza deciziei: „Au fost câteva motive pentru care am iniţiat acest act normativ, şi anume: în primul rând, aceşti cetăţeni exercitau prerogative de putere publică, inspecţie, avize, amenzi, ş.a.m.d., fiind în acelaşi timp personal contractual, neavând calitatea de funcţionar public. Al doilea motiv se referă la eliminarea unei situaţii cel puţin incorecte din punctul meu de vedere. În acest moment, în ISC funcţionează, sau sunt angajaţi prin detaşare de la firme private, în jur de 111 lucrători. Deci, practic, 111 lucrători care lucrează la firme private au fost detaşaţi la ISC şi este foarte posibil ca în multe situaţii să meargă şi să verifice exact lucrările pe care le efectuau firmele de la care au fost detaşaţi. Această situaţie va înceta. Al treilea argument: fiind personal contractual, nu exista nici o limită în numărul maxim de posturi de conducere; prin transformarea lor în funcţionari publici, procentul maxim este de 12% din total personal. Asta înseamnă că va fi o reducere a cheltuielilor de personal”.

Dragnea a mai precizat că numărul maxim de posturi la această instituţie va fi aprobat prin hotărâre de guvern, precum şi organigrama şi atribuţiile stabilite pentru fiecare. (A.A.)

Vizualizări: 248

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: