Angajaţii lui Călinoiu vorbeau la telefon de sute de milioane

Angajaţilor Consiliului Judeţean Gorj, obişnuiţi cu risipa, le-a ajuns cuţitul la os! Aceştia trebuie vrând-nevrând să aibă discuţii din ce în ce mai scurte prin telefon şi asta pentru că ieri s-a renegociat contractul cu operatorul de telefonie,  în urma căreia s-a stabilit ca lunar să nu se plătească mai mult de 60 de milioane de lei. Anul trecut se achita operatorului de telefonie circa 250 de milioane de lei pe lună. Aceste economii ar fi putut fi făcute de mult timp dacă luam în calcul declaraţia şefului acestei instituţii, Ion Călinoiu, care spune că activitatea instituţiei nu va fi afectată în niciun fel din cauza acestor reduceri de cheltuieli.

 „S-a făcut o reducere în luna mai cu 20% a cheltuielilor cu telefoanele, iar ieri contractul a fost renegociat din nou şi s-a mai făcut o reducere de încă 20%. Astfel, în al II-lea semestru al acestui an vom plăti la telefon cu 40% mai puţin ca anul trecut“, a precizat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. În ceea ce priveşte plimbările personalului cu maşina de servici acestea se vor rări mult faţă de anul trecut, cheltuielile de carburanţi s-au redus la un sfert decât anul trecut. Dacă anul trecut se cumpăra carburanţi de 10.000 de lei pe lună acum trebuie să se limiteze la 2.500 de lei.

S-a făcut risipă la bani

Ion Călinoiu susţine că în urma acestor reduceri de cheltuieli nu va fi afectată activitatea instituţiei,  lucru  din care rezultă că până acum  s-a făcut risipă la bani. „Nu va avea nimeni de suferit de pe urma acestor reduceri, pentru că spre exemplu dacă au multe de vorbit stabilesc mai bine o întâlnire cu persoana respectivă decât să stea mult timp în telefon”, a spus Ion Călinoiu. “Abonamentele telefoanelor mobile de 20 euro pe lună au fost înlocuite cu abonamentele de 9 euro. Angajaţii Consiliului Judeţean vor trebui să se limiteze la convorbirile strict necesare. Dacă până acum sunau pe cineva de 3-4 ori pentru a rezolva vreo problemă, acum trebuie să dea persoanei respective doar un singur telefon, iar convorbirile să fie cât mai concise şi la obiect”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean. În primele cinci luni ale anului trecut la Consiliul Judeţean Gorj s-au înregistrat cheltuieli cu telefoanele de peste 124.000 de lei, în primele cinci luni ale anului curent de 73.707 lei iar în următoarele cinci luni angajaţii trebuie să nu vorbească la telefon mai mult de 44.000 de lei.

Alte cheltuieli până la data de 31.05.2010

Furnituri de birou-10.207 RON

Încălzit, iluminat-126.274 RON

Alte cheltuieli materiale, d.c.: -115.304 RON

Cheltuieli protocol-12.259 RON

Cheltuieli cu bunuri şi servicii-361.172 RON

 

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: