Angajaţii OJP nu vor să vorbească despre greva japoneză

Au intrat în grevă japoneză, dar nu au vrut să vorbească despre motivul care i-a determinat să recurgă la această formă de protest. Este vorba de angajaţii Oficiului Judeţean de Poştă Gorj care ieri au purtat în timpul programului de lucru banderole albe prinse pe braţe. Conducerea oficiului judeţean spune că intrarea acestora în grevă japoneză nu a afectat în niciun fel activitatea în oficiile, ghişeele şi agenţiile companiei.

Membrii Sindicatului Lucrătorilor Poştaşi din România (SLPR) au declanşat ieri greva japoneză în toată ţara. Şi angajaţii Poştei Române din Gorj s-au conformat ieri, purtând în timpul programului câte o banderolă albă la braţ. Sindicaliştiisolicită creşterea salariilor cu 20%, plata orelor suplimentare, asigurarea de consumabile, achiziţionarea de uniforme şi genţi poştale, precum şi angajarea de personal pe locurile vacante.Ieri, la punctele de lucru ale Poştei Române din Gorj s-a lucrat normal, fără a exista probleme datorită intrării salariaţilor în grevă japoneză.“Activitatea nu a fost perturbată de această formă de protest. Toată lumea a fost prezentă la serviciu. A fost grevă japoneză, colegii au purtat pe braţe banderole, dar activitatea nu s-a întrerupt. Nu ştiu dacă toţi cei 540 de salariaţi au intrat în această grevă sau nu”, a declarat Liliana Popescu, directorul Oficiului Judeţean de Poştă Gorj.

Angajaţii Oficiului Poştal 1 Târgu Jiu nu au vrut să vorbească despre intrarea lor în grevă japoneză.

Urmează greva foamei

Liderii sindicali de la nivel naţional ameninţă că, dacă cererile angajaţilor nu vor fi soluţionate nici după acest protest, vor intra în greva foamei, din această săptămână, inclusiv membrii din birourile executive judeţene.“Am înţeles că ar urma pichetarea oficiilor judeţene ale Poştei Române, informarea clienţilor şi apoi intrarea în greva foamei a liderilor sindicali. Nu ştiu exact calendarul şi nu ştiu dacă o să se facă şi la Gorj lucrul ăsta. În nici un caz nu se va ajunge la o întrerupere de activitate care să perturbe activitatea Poştei. Nu se pune problema să ajungă pensiile cu întârziere sau să fie afectate restul serviciilor prestate”, a mai spus directorul Liliana Popescu.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: