Salariaţii de la Benzi Magistrale, ameninţaţi să renunţe la procesele cu CEO

Peste o sută de salariaţi de la sectorul Benzi Magistrale sunt ameninţaţi de câteva zile şi siliţi să-şi retragă acţiunile în instanţă împotriva CE Oltenia. Salariaţii sunt pe cale să-şi câştige sporul de permanenţă prevăzut şi în Contractul Colectiv de Muncă şi din acest motiv oamenii sunt ameninţaţi cu transferul sau chiar concedierea dacă nu renunţă la procese.

În Contractul Colectiv de Muncă (CCM) există un spor de permanenţă de 5.5%, pe care ar trebui să-l primească şi cei de la Benzi Magistrale deoarece ei lucrează 7/7. Peste o sută de oameni au dat compania în judecată, iar procesele sunt aproape câştigate, după cum spune liderul sindical Bejenaru.

Un angajat de la Benzi Magistrale a declarat sub protecţia anonimatului că cei de la complex îi ameninţă şi fac presiuni pentru renunţarea la aceste acţiuni. După ce vor câştiga cei de la Benzi Magistrale, sporul va trebui să se aplice tuturor celor care fac serviciu de permanenţă. Salariatul a povestit că ieri şeful de sector Ciorogaru a venit în faţa lor cu tabele pe care erau trecuţi toţi cei care au dat în judecată şi îi punea să semneze că renunţă la proces. „Noi am dat în judecată complexul pentru că nu respectă contractul de muncă. Noi ar trebui să primim un spor de 5,5%. Şeful de sector Ciorogaru ne-a ameninţat că dacă nu semnăm că ne retragem acţiunea ne desfiinţează, ne mută sau rămâne fără serviciu. Aşa a primit ordin de la Smărăndoiu (Gheorghe Smărăndoiu- director Mentenanţă), dar cred că Smărăndoiu a primit ordin de la Antonie (n.red- Daniel Antonie- director Divizia Minieră)“, a explicat omul.

Liderul de sindicat, în greva foamei

Liderul sindical Bejenaru a confirmat că la Rovinari sunt presiuni pentru renunţarea la aceste procese. Bejenaru a declarat că în companie sunt făcute foarte multe abuzuri pe care i le-a spus şi directorului Diviziei Miniere, Daniel Antonie. Bejenaru i-a scris lui Antonie un memoriu în care a scris „toate ilegalităţile de la Benzi Magistrale“. Bejenaru a declarat că aşteaptă până pe 21 mai pentru a se lua măsuri, altfel va intra în greva foamei. „Cei de la termo beneficiază de acest spor, noi alimentăm zilnic cu cărbune. Mi se pare normal să se respecte contractul. Suntem ameninţaţi să ne retragem plângerile. Eu am depus la domnul Antonie o sesizare prin care am scos în evidenţă toate neregulile ce se întâmplă la Benzi magistrale. Pe 21 mai voi declanşa greva foamei. Nu am vorbit până acum, dar sunt dispus să spun toate abuzurile care se fac în companie“, a declarat Bejenaru, care spune că administraţia a spart sectorul Benzi Magistrale doar pentru a-l lăsa pe el fără membri.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: