Angajaţii primăriei Alimpeşti au semnat condica de prezenţă şi pe iulie

Angajaţii primăriei Alimpeşti profită la maxim de condica de prezenţă, atunci când izbutesc să o semneze. Consilierul local Leonida Belgher a vrut să verifice ieri dacă angajaţii, despre care spune că stau mai mult prin baruri,  au semnat condica de prezenţă. Numai câţiva dintre ei semnaseră ca să confirme că sunt la serviciu, iar dacă au avut posibilitatea au bifat şi pentru o jumătate din iulie. De aici şi până la scandal a mai fost un pas. Primăriţa Elena Mosor a găsit şi soluţia pentru a rezolva problema: cumpără o condică nouă.

Din cei 11 angajaţi ai acestui serviciu, numai trei au semnat condica în ultimele luni şi ca să-şi ia o grijă de pe cap au semnat prezenţa la serviciu până la jumătate lunii iulie. „În comun Alimpşeti, primăriţa pur şi simplu îşi bate joc de bani. Eu nu înţeleg cum poate să dea salarii la angajaţii serviciului public care numai la primărie nu stau. Dimineaţa nu sunt, la prânz nu sunt, la plecare nu, foarte rar sunt văzuţi la serviciu. Păi aşa ceva nu se poate. Toată ziua sta la bar eu m-am luat de câteva ori de ei dar degeaba, sau se duc la muncă cu ziua în timpul serviciului. E cazul şoferului de pe maşina de pompieri. L-am văzut în mai multe zile la cosit pe la oamenii din sat. Sunt curios cum le face ştatele de plată la aceşti salariaţi dacă nu au nici o prezenţă la serviciu consemnată în condică”, spune consilierul.

Elena Mosor, primăriţa din comună, a susţinut iniţial că angajaţii serviciului public nu au timp să treacă pe la Primărie să semneze condica pentru că au foarte multă treabă şi asta ar însemna o pierdere de timp. „Oamenii vin la serviciu. Sunt oameni muncitor. Toată ziua aleargă în stânga şi în dreapta. Nu au timp să vină la Primăria ca să piardă timpul semnând condica. Oricum nu mă iau după condică ci după rapoartele de activitate. Au fost probleme în comună, doar nu era să lase treaba ca să vină să dea cu semnătura pe o condică, fără nici o valoare”, spune primăriţa.

Au semnat până în iulie din „greşeală“

Când a văzut condica de prezenţă semnată până la jumătate lunii iulie de către cei trei angajaţi conştiincioşi, Elena Mosor le-a luat apărare spunând că au făcut asta din greşeală şi nu ştia nimic de această situaţie. „Au semnat din greşeală. Poate au crezut că semnează pentru luna iunie. Cine ştie ce s-a întâmplat. Mai greşeşte şi lumea. O să anulez acele file din condică şi gata”, a menţionat Mosor.

Şoferul de pe maşina de pompieri, cel mai „prezent“

Unul dintre cei trei angajaţi care semnează frecvent condica de prezenţă este Laurenţiu Stanca, şoferul de pe maşina de pompieri, care deşi a semnat de acum pentru luna iulie nu recunoaşte acest lucru în ruptul capului şi consideră că este vorba de o neînţelegere. „Nu este adevărat. Eu nu am semnat aşa ceva. Poate a semnat altcineva în locul meu. Eu nu am semnat decât pentru luna iunie. Este o neînţelegere. Cum să semnez eu aşa ceva.  Nu aţi văzut bine acolo. Păi cum să fac prezenţa pe iulie dacă nici măcar nu am trecut în luna următoare. Mai lăsaţi-mă  cu prostiile astea”, spune deranjat angajatul.

Ies la muncă dacă vine televiziunea

O echipă Gorj Tv  a scos oamenii la muncă, spre nemulţumirea acestora.

Viceprimarul din Alimpeşti i-a trimis la treabă chiar şi pe cei de la ajutor social. „Eram acasă şi venii viceprimarul şi ne luă la muncă. Ne pusă să cosim iarba pe şanţuri. Noi am mai cosit o dată pe aici. Zisă că veniţi dumneavoastră şi televiziunea, de aia ne luă la muncă. Nu ne dădu nici coasă. O luai pe a mea de acasă şi asta nici nu taie bine. Ajutorul social nu ni-l dă, da la treabă ne scoate. Veni peste noi acasă şi zise să trecem la muncă repede să ne găsiţi la treabă”, a spus un sătean.

Galerie foto


Vizualizări: 1,016

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: