Angajaţii Primăriei Cruşeţ, lăsaţi fără salarii de Paşti din „greşeală“

Salariaţii Primăriei Cruşeţ nu şi-au mai primit salariile de două luni. Oamenii aşteaptă cu disperare să îşi primească banii înainte de sărbătoarea Paştelui pentru a avea cu ce să îşi cumpere cele necesare. Conducerea primăriei spune că dintr-o greşeală apărută în Monitorul Oficial nu s-au mai prevăzut bani pentru salarii în bugetul instituţiei.

Au rămas fără bani înaintea Sărbătorilor Pascale. Este vorba despre cei 31 de salariaţi ai Primăriei Cruşeţ, care nu şi-au mai primit banii de două luni de zile şi care speră să se găsească o soluţie să nu îşi petreacă sărbătorile fără un leu. Restanţa depăşeşte peste 400 de milioane de lei vechi. Leontina Tudorache din cadrului Compartimentului Achiziţii primeşte un salariu de opt milioane lei. Spune că de când nu a primit banii a fost ajutată cu bani de părinţi şi de soţul său şi a contat foarte mult că are o grădină cu legume în curtea casei. „Sunt salarii restante de două luni de zile, din februarie şi martie. Noi sperăm să luăm măcar banii pe luna februarie în această săptămână, înainte de Paşti. Şi domnul primar suferă alături de noi. Nu este prima dată când se întâmplă aşa ceva, au mai fost mici probleme cu banii şi în trecut. Sunt bani puţini, iar oamenii sunt amărâţi. Au scăzut foarte mult încasările”, afirmă Leonida Tudorache, salariat al Compartimentului Achiziţii.

Restanţă de peste 400 de milioane

Contabila şi primarul din localitate spun că este vorba doar de o lună restanţă, iar acest lucru a fost generat de o eroare apărută în Monitorul Oficial. „Cei 31 de angajaţi ai Primăriei Cruşeţ nu au luat banii pe luna martie, restanţa fiind de 420 de milioane lei vechi. Până la sfârşitul lunii se va rezolva problema. În Monitorul Oficial a apărut o mică greşeală când s-a publicat programul pentru cheltuieli de personal. Când s-a făcut calculul pentru cheltuieli de personal s-a luat în considerare situaţia din luna octombrie, când noi nu făcusem plăţile. Însă s-a rezolvat această problemă, s-a făcut rectificarea. Nu s-a întâmplat din cauză că nu erau bani la buget”, spune Ioana Tătaru, contabila Primăriei Cruşeţ. Primarul comunei, Viorel Drăguşin, le promite oamenilor că oamenii nu vor rămâne fără bani de Paşti. „Am rectificat bugetul. A fost vorba despre o necuprindere a sumelor pe unităţi administrative. Greşeala a fost publicată în Monitorul Oficial şi s-a datorat formulei de calcul a Finanţelor Publice”, explică Viorel Drăguşin.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: