Angajații primăriei, din poartă-n poartă după bani

Primăria din Scoarța nu reușește în niciun chip să convingă localnicii să mai achite din taxele și impozitele locale ori din amenzile de circulație. Peste 3 milioane de lei are de încasat primăria de la cetățenii rău-platnici, astfel că mai multe echipe de angajați au pornit din poartă în poartă în încercarea de a face oamenii să plătească dările.

În fiecare zi, în această săptămână, echipe de angajați de la Primăria Scoarța bat la fiecare poartă pentru a le reaminti cetățenilor că figurează cu datorii imense către bugetul local. 3,4 milioane de lei ar avea de recuperat Primăria Scoarța de la localnici, însă datoriile nu sunt achitate, iar penalitățile cresc. “Avem probleme în cartierele de romi. Marți am avut o nouă acțiune în teritoriu. Om strânge ceva și miercuri, merge câte o echipă în fiecare zi, în această săptămână. Ne împărțim pe zone. Dar nu reușim să convingem oamenii să plătească taxele și impozitele. În două zile, am strâng 500 de lei, foarte puțini bani. Ne ducem măcar la poarta lor și le spunem că le cresc penalitățile. Măcar să mai achite câte ceva”, a declarat primarul Ion Stamatoiu.

Și amenzile de circulație sunt la fel de lipsite de interes pentru localnici. Cu greu sunt achitate câteva, iar autoritățile au mâinile legate. Rău-platnicii nu pot fi forțați să plătească pentru că nu au niciun bun pe numele lor. Astfel că datoriile atârnă ca o piatră de moară de gâtul Primăriei. „Cel mai rău este că avem amenzi de circulație care rămân neîncasate și nu avem ce să le facem oamenilor. Nici 5% nu am încasat. Au mașinile înscrise în Bulgaria, Suedia, Germania, pe unde umblă. Noi nu avem cum să-i executăm silit pentru că nu au bunuri. Nu avem decât să ne rugăm de ei. A venit, acum câteva zile un cetățean să înscrie mașina. Avea datorii de peste 300 de milioane (n.r. lei vechi) către primărie. A zis că nu are bani să plătească, dar a venit cu ditamai mașina de făcea umbră primăriei. Mă amenință oamenii, mă înjură, dar eu trebuie să-mi fac datoria în comună”, a mai explicat edilul din Scoarța.

Vizualizări: 1,529

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: