Casa de cultură din Rovinari, salvată de la paragină

Autoritățile locale din Rovinari fac demersuri concrete pentru a prelua Casa de Cultură a Sindicatelor din localitate. În acest sens, consilierii locali vor avea de analizat miercuri, 30 august, un proiect de hotărâre în care se aprobă parteneriatul de preluare a acestei instituții de către primăria Rovinari. Clădirea, aflată acum într-o stare avansată de degradare, va găzdui parte din serviciile deconcentrate ale primăriei Rovinari.

Primarul orașului Rovinari, Robert Filip, spune că parteneriatul prevede preluarea Casei de Cultură a Sindicatelor pe o perioadă de zece ani cu posibilitate de prelungire încă zece ani. Totodată, parteneriatul prevede că primăria poate investi în clădire. „În şedinţa de luna aceasta, miercuri, 30 august, vom avea un proiect de hotărâre în care aprobăm parteneriatul de preluare a Casei de Cultură pe o perioadă de zece ani cu posibilitatea de prelungire încă zece ani, contract de asociere care ne permite să şi investim în Casa de Cultură, să o renovăm, să schimbăm acoperişul, să schimbăm geamurile, dar pe forma actuală”, a declarat Robert Filip, primarul din Rovinari.

Cert este că, imediat ce va fi modernizată, Casa de Cultură a Sindicatelor va găzdui câteva din serviciile primăriei. „În această Casă de Cultură vom muta şi sediul primăriei cu toate serviciile deconcentrate, pentru că este normal ca atunci când omul vine la instituţie să-şi rezolve toate problemele într-un loc, să nu se plimbe prin tot oraşul şi vom desfăşura activităţi culturale, pentru că la ora asta copiii noştri fac spectacole prin sălile de sport”, a mai precizat primarul Robert Filip.

Zace în paragină

Casa de Cultură a Sindicatelor este în acest moment în paragină. „Deocamdată vreau să vedem parteneriatul semnat, după care urmează să chemăm un proiectant şi să ne apucăm să reabilităm şi să rezolvăm problemele esenţiale, să luăm aviz ISU, să facem acoperişul. Este în stare avansată de degradare, de doi ani e închisă de ISU şi nu se desfăşoară nicio activitate în ea”, a mai spus primarul Robert Filip. 

Vizualizări: 4,390

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: