Angajaţii primăriilor au sporuri la fel de mari ca salariul

Angajaţii primăriei Vladimir sunt foarte supăraţi pe primarul comunei pentru că nu le plăteşte sporurile pe care de altfel aceştia le-au câştigat în instanţă. Sporurile pe care aceştia ar trebui să le primească lunar aproape că dublează salariul de bază de unde şi supărarea funcţionarilor.

Toţi cei 16 angajaţi ai primăriei Vladimir în frunte cu primarul şi viceprimarul beneficiază de sporuri câştigate chiar în instanţă însă pe care nu le-au primit până în prezent pentru că primăria nu are fonduri. Mai mult decât atât, primarul spune că sunt slabe şanse ca aceste sporuri să fie acordate pe viitor întrucât fondurile primăriei sunt din ce în ce mai mici. „Sunt sporuri pe care funcţionarii le-au primit în instanţă dar pe care nu le-am acordat pentru că nu avem bani. Suntem bucuroşi că cel puţin avem bani de salarii şi că ni le luăm la timp, nu mă mai gândesc şi la sporuri”, a declarat Aurel Vladimirescu Băcanu, primarul comunei Vladimir.

Îşi dublează salariile

Sporurile pe care le au de încasat funcţionarii primăriei dublează practic salariul de bază al angajaţilor astfel că primarul Aurel Băcanu are salariu de bază de 2.770 de lei iar cu sporuri ajunge la un venit lunar de peste 4.500 de lei, contabilul primăriei, Elena Lăpădat, are salariul de baza 1.543 de lei iar adunat cu sporurile rezultă un venit lunar de aproape 3.000 de lei, şoferul primăriei primeşte pe lângă salariu care este de 980 de lei sporuri în valoare de 700 de lei. „Suntem conştienţi că sunt sporuri câştigate în instanţă dar chiar nu sunt fonduri să le acordăm. Dacă am avea ne-am lua banii. Asta e, trebuie să ne mulţumim şi cu atât”, a declarat Elena Lăpădat, contabila primăriei Vladimir.

Nu toţi funcţionarii sunt însă de aceeaşi părere, mulţi dintre ei sunt nerăbdători să îşi primească banii pe care cred ei că li se cuvin cu vârf şi îndesat, motiv pentru care sunt hotărâţi să apeleze din nou la instanţă ca să-şi primească banii. „Domnul primar ştie că o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă nu se discută. Ar trebui să se facă ceva pentru că aşa niciodată nu sunt bani şi nu o să-i primim niciodată”, a declarat Gheorghe Botu, inginer cadastru în cadrul primăriei Vladimir.

Şi la Săuleşti situaţia este cam aceeaşi în ceea ce priveşte sporurile foarte mari pe care funcţionarii le primesc, singura deosebire este aceea că aceştia îşi încasează lunar şi salariul şi sporurile.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: