Angajații și sportivii de la Pandurii intră în șomaj

Pandurii Târgu Jiu a ajuns în prăpastie. Peste 80 de angajați ai clubului vor intra în preaviz, de marţi. La fel și antrenorii și jucătorii care încă nu au reziliat contractele cu echipa de fotbal. Aceștia ar putea reveni doar atunci când asociații vor da asigurări că vor continua finanțarea clubului Pandurii chiar și în Liga a doua. Până acum, asociații au avut doar discuții fără un deznodământ în favoarea sportului gorjean.

Administratorul special al clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Golea, a confirmat vremurile grele de la echipă. „În perioada următoare, ca administrator special, trebuie să diminuez cheltuielile. La ultima ședință AGA, nu s-a concretizat o hotărâre din care să reiasă continuarea activității în liga a doua. Asociații nu au spus concret dacă vor mai continua să finanțeze echipa sau nu. Luni va fi o nouă ședință. Pentru a nu aduce, în continuare, prejudicii clubului prin prezența salariaților la serviciu sau a altor jucători care au contract până la sfârșitul acestei luni, trebuie să mai restrângem activitatea. Suntem presați de ANAF. Ne-au făcut o cerere de plată de 13 miliarde de lei. Eu nu trebuie să îndatorez clubul și mai mult, ci să măresc averea clubului”, a declarat Marin Golea, la Gorj TV.

„Ar putea primi trei salarii”

Unii angajați au intrat chiar în concedii pentru a mai prelungi șederea la Pandurii. Echipa a retrogradat, clubul este în insolvență de anul trecut şi e în pericol să ajungă în faliment. Până pe 21 iunie, Pandurii Târgu Jiu trebuie să aibă în cont 200 de mii de euro. „O parte dintre salariați sunt înțelegători. Și-au mai luat și concediu câțiva dintre ei, iar de marți, le vom înmâna preavizele, urmând ca apoi să facem informările către ITM, pentru ca angajații să beneficieze de șomaj. Dacă nu se continuă activitatea, ni se ridică dreptul de administrare. Administratorul judiciar preia conducerea clubului, iar angajații ar putea beneficia, în aceste condiții, de măsurile de protecție conform legii, adică de plăți compensatorii. Ar putea primi trei salarii la plecarea din cadrul clubului”, a explica Marin Golea.

Asociații cer timp de gândire

Va avea de suferit și activitatea Centrului de Copii și Juniori unde sunt peste 300 de copii angrenați în competiții interjudețene. „În principal, este vorba despre 84 de salariați ai clubului, antrenorii de la Centrul de Copii și Juniori, sportivii de la Pandurii II, sportivii de la echipa mare. Lucrurile sunt complicate. E vorba, până la urmă, de distrugerea activității sportive în totalitate, dacă se intră în faliment. Administratorul judiciar lucrează la un punct de vedere despre situația de facto în care se află clubul. Această informare va ajunge la judecătorul sindic, cel mai probabil după ședința asociaților”, a mai declarat Golea.

În plus, Golea a mai transmis că, de când este el administrator special, niciun asociat nu a mai virat vreun leu în conturile clubului. În lipsa finanțării, și așa înglodat în datorii, clubul ar putea pieri la fel de repede cum au dispărut din peisaj echipele de handbal și baschet care au înregistrat performanțe în România, dar și în Europa.

Vizualizări: 3,099

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: