Angajaţii Sind Jilţ, păcăliţi cu angajarea la Minprest

După ce au fost amăgiți de Ciurel şi de USL că vor fi preluați de Minprest, sute de angajați de la Sind Jilț își fac dosarele pentru a intra în șomaj. Aproximativ 200 de salariați ai firmei sindicatelor au fost puși să facă dosar cu anchetă socială și convenția prin care să demonstreze că au dat teren la carieră, dar acest lucru nu-i ajută cu nimic. Chiar liderul de sindicat, Adrian Marciuc, crede că oamenii vor rămâne fără loc de muncă.

Foștii angajați de la Sind Jilț măresc rândurile șomerilor. După ce au primit promisiuni chiar din partea conducerii județului și a Complexului Energetic Oltenia că o parte dintre aceștia vor fi preluați de Minprest, acest lucru nu se întâmplă. Majoritatea angajaților de la Sind Jilț și-a semnat notele de lichidare și, în loc să-și facă formele de angajare la Minprest, oamenii fac dosarele de șomaj.

Foștii salariați de la Sind Jilț susțin că nu și-au primit nici toate drepturile salariale, cât despre o angajate la Minprest, nu poate fi vorba. „Nu ne-au dat drepturile salariale la zi. Noi am semnat lichidările, dar mai avem de luat salariile pe o lună. Bonuri de masă nu am mai luat de un an, iar în preaviz, în loc să muncim patru ore cum este în codul muncii, am stat câte 8 ore. Suntem în această situație cam 350-400 de salariați. Aveam restante trei luni, pe două luni ne-au dat banii în rate. Poate că au primit de la CEO, dar nu pentru noi. Cât despre angajarea la Minprest, este o mare minciună. Nu va fi nimeni angajat. Pe noi ne trimit în șomaj. Și-au bătut joc de noi și ne-au lăsat să ne facem speranțe. Măcar să ne dea și salariul pe ultima lună”, a declarat un fost angajat de la Sind Jilț.

Sindicatele nu au crezut în promisiunile de angajare

Liderul de sindicat Adrian Marciuc a știut de la început că angajații de la Sind Jilț nu vor fi preluați de Minprest și chiar le-a spus oamenilor acest lucru. „Noi le-am spus la oameni să nu-și facă speranțe că vor fi preluați de Minprest. Acest lucru nu se va întâmpla. O să intre toată lumea în șomaj. Eu aș vrea să-i preia totuși pe cei 200 de angajați care au anchete sociale făcute și care au prezentat chiar convenții că au dat teren la minerit”.

În urmă cu câteva săptămâni, primarul din Slivileşti, Sorin Bucurescu, amenința că va face scandal dacă se va ajunge în această situație și angajații de la Sind Jilț rămân fără loc de muncă. Acum, se pare că edilul „s-a liniștit” și chiar îi consiliază pe cei rămași fără loc de muncă să-și caute în alte domenii. „Nu vreau să mai comentez. Oamenilor li s-a promis că peste două luni vor fi preluați de Minprest, dar la cum merge treaba acum, acest lucru nu va fi posibil. Eu i-am îndrumat pe oameni să-și caute în alt domeniu, dacă au șanse, pentru că nu e nimic sigur. Ar fi fost bine ca măcar cei care au dat pământ la mină să fie angajați”, a spus Sorin Bucurescu.

Vizualizări: 198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: