Angajaţii societăţii Edilitara, neafectaţi de reduceri salariale

Cei aproximativ 500 de angajaţi ai societăţii Edilitara Public nu au fost afectaţi de reducerea salariilor. Aceştia vor trebui să-şi renegocieze contractele colective de muncă în luna decembrie, existând posibilitatea va veniturilor lor să scadă. Firma nou înfiinţată se finanţează din venituri extrabugetare, producţia lunară ridicându-se la circa 18 miliarde de lei vechi.

Angajaţii societăţii Edilitara nu au fost afectaţi de reducerea veniturilor. Până în momentul de faţă firma nou înfiinţată a reuşit să menţină nivelul salariilor potrivit contractului colectiv de muncă încheiat cu fosta Direcţie de Servicii Comunale. Acest contract va fi renegociat în luna decembrie existând riscul ca salariile angajaţilor să fie diminuate. “Reuşim să ne finanţăm şi să menţinem nivelul salariilor de pe contractul de muncă ce expiră la data de 30 decembrie. Contractul colectiv de muncă va trebui renegociat, încheindu-se astfel şi primul contract de muncă cu SC Edilitara Public SA. În cazul în care vor apărea noi prevederi legale există posibilitatea ca nivelul salariilor să scadă”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul SC Edilitara Public SA.

Produc lunar circa 18 miliarde de lei vechi

      

Societatea Edilitara Public a preluat toate activităţile Direcţiei de Servicii Comunale. În prezent, aceasta are încheiate foarte multe contracte de prestări servicii cu diferite societăţi comerciale şi primării din judeţ. Producţia lunară a societăţii Edilitara se ridică la circa 18 miliarde de lei vechi. “Cel mai solicitat este serviciul de salubritate şi secţia de prestări construcţii. În momentul de faţă ne finanţăm din venituri extrabugetare, neprimind niciun fel de subvenţie sau alocaţie bugetară pentru activităţile concesionate Consiliului Local. Am avut contracte încheiate cu diverse primării din judeţ şi societăţi comerciale precum Electrica, Distrigaz, Aparegio etc. Producţia lunară se ridică la 18 miliarde de lei vechi, însă reuşim să încasăm aproximativ 16 miliarde de lei”, a precizat Alexandru Zaharia. Edilitara este o societate comercială cu capital de stat, la care Primăria Târgu Jiu deţine 95% dintre acţiuni, iar sindicatul doar 5%. Principalele activităţi ale societăţii sunt colectarea deşeurilor nepericuloase, curăţenia spaţiilor verzi, parcurilor, pieţelor şi cimitirului.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: