Angajaţii spitalului de la Sadu şi-au făcut cereri de redistribuire

Situaţia spitalului de la Bumbeşti-Jiu rămâne în continuare incertă. De frică să nu rămână fără un loc de muncă, angajaţii acestei unităţi spitaliceşti şi-au făcut cereri de redistribuire pe unul din posturile vacante în restul spitalelor din Gorj. Cererile lor sunt la Direcţia de Sănătate Publică, însă nu se poate lua o decizie pentru că o ordonanţă dată de Guvern permite spitalului de la Bumbeşti-Jiu să încheie contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj pe încă trei luni.

Până la 1 aprilie situaţia spitalului din Bumeşti-Jiu trebuia să se clarifice, însă incertitudinea s-a prelungit. Deşi cadrele medicale de aici vor ca unitatea spitalicească să funcţioneze, de frică să nu rămână fără un loc de muncă şi-au făcut cereri de redistribuire pe locurile vacante în spitalele din Gorj. „După cum ştiţi Consiliul Local de la Bumbeşti-Jiu a refuzat să-şi dea avizul ca spitalul să intre în programul de transformare în cămin de bătrâni. În aceste condiţii este foarte posibil ca personalul de acolo care doreşte să fie redistribuit să nu poată  fi redistribuit. Avem o problemă noi sindicatele pentru că avem aproximativ 100 de membrii cărora trebuie să le găsim loc de muncă. Eu am colaborat cu autorităţile locale şi judeţene şi găsim o modalitate de a salva spitalul. Oamenii ar vrea să rămână la Bumbeşti-Jiu numai dacă spitalul va funcţiona. Cererile lor sunt acum în aşteptare”, a declarat Valentin Popa.

Contract pentru încă trei luni

Incertitudinea cadrelor medicale, dar şi a autorităţilor locale a fost prelungită de o ordonanţă dată de Guvern care permite Spitalului din Sadu să încheie contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate pentru încă trei luni. „A apărut o ordonanţă unde apare o licărire de speranţă pentru spitalul de la Bumbeşti-Jiu şi pentru salariaţii de acolo, pentru că le permite să încheie contract cu CJAS şi să aibă finanţare încă trei luni, perioadă în care urmează să vină o altă comisie care să evalueze spitalul pentru a vedea dacă mai poate încheia contract cu CJAS Gorj. Este un haos pe care nu-l mai înţelege nimeni”, spune Valentin Popa, liderul Sindicatului Sanitas.  

Pentru autorităţile locale din Bumbeşti-Jiu această amânare în luarea unei decizii cu privire la soarta spitalului le dă speranţă că spitalul mai poate avea o şansă de a funcţiona.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: