Angajatorii gorjeni vor absolvenţi cu experienţă

Sute de absolvenţi gorjeni au luat cu asalt Bursa Locurilor de Muncă în speranţa că-şi vor găsi un job. Deşi au fost scoase peste 400 de locuri de muncă, tinerii au plecat dezamăgiţi. Asta pentru că unii dintre angajatori au cerut vechime în câmpul muncii, în ciuda faptului că se aflau la o Bursă organizată special pentru absolvenţi.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a organizat, vineri, Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi. Încă de la primele ore ale dimineţii sute de tineri au format cozi la intrarea în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu, în speranţa că-şi vor găsi un loc de muncă. Pentru a evita îmbulzeala, jandarmii au permis accesul în sală în serii de câte 10 persoane. Deşi oferta locurilor de muncă părea a fi mai mult decât generoasă, oferind joburi în aproape toate domeniile, absolvenţii au plecat dezamăgiţi întrucât o parte a angajatorilor cereau experienţă în meseriile posturilor vacante, uitând probabil care era scopul organizării bursei.

De exemplu, pentru a ocupa un post de confecţioner îmbrăcăminte un absolvent al promoţiei 2012 trebuia să aibă o experienţă de minim doi ani. “Oferta noastră constă în patru locuri de muncă în meseria confecţioner îmbrăcăminte. Căutăm să angajăm tinere care au o experienţă de minim doi ani în domeniu. Nu am avut foarte multe solicitări. Prima întrebare pe care o adresează cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă se referă la salariu. Eu nu produc bani, banii îi produc oamenii, iar dacă muncesc şi îşi depăşesc norma de lucru, la mine pot obţine şi dublul salariului minim”, a declarat Gheorghe Ştiucă, administratorul unei societăţi comerciale. 

Vrea să îmbrăţişeze o carieră militară

Printre cei prezenţi la Bursă s-au aflat şi absolvenţi de studii liceale care se pregătesc pentru a-şi continua studiile abia anul viitor. Într-o asemenea situaţie se află şi un absolvent al liceului din Târgu Cărbuneşti care doreşte să îmbrăţişeze o carieră militară. “Am absolvit liceul din Târgu Cărbuneşti, profilul filologie, am luat examenul de bacalaureat şi mă pregătesc pentru a da admiterea anul viitor la Academia de subofiţeri de la Sibiu. Până atunci vreau să-mi găsesc serviciu. Nu am pretenţii, pot să muncesc în orice domeniu, important este să pot câştiga un ban”, a declarat Radu Mihai.

Peste 50 de joburi pentru absolvenţii cu studii superioare 

La această ediţie a Bursei Locurilor de Muncă au participat aproximativ 40 de angajatori care au oferit absolvenţilor, cel puţin teoretic, 439 de joburi, din care 51 au fost pentru absolvenţii de studii superioare. Majoritatea absolvenţilor prezenţi la Bursă a venit cu CV-urile pregătite de acasă.“La Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi au fost oferite posturi, precum: agent vânzări, agent pază, zidar, dulgher, bucătar, faianţar, instalator etc. Dintre cele 439 de posturi oferite, 51 sunt pentru absolvenţii de studii superioare: consilier juridic, inginer instalaţii termice, economist, specialist marketing sau proiectant”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

În momentul de faţă, în baza de date a AJOFM Gorj figurează aproximativ 1900 de absolvenţi din care cei mai mulţi sunt absolvenţi ai studiilor liceale. Aceştia primesc o indemnizaţie de 250 de lei, pe o perioadă de şase luni.  

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: