Angajatorul la puşcărie, angajaţii amendaţi de ITM Gorj

Inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj (ITM) au descoperit în Gorj primul angajator care poate face puşcărie pentru munca la negru. Administratorul firmei este din Dolj, iar acum oamenii legii fac demersuri pentru întocmirea dosarului penal în acest caz.

Societatea se ocupa de împăduriri în zona Motru şi a fost depistată după ce inspectorii de muncă, însoţiţi de poliţişti şi jandarmi, au efectuat controale la mai multe societăţi în acea zonă. Conform noului Cod al muncii angajatorii care sunt depistaţi cu mai mult de cinci persoane care lucrează ilegal pot sta în spatele gratiilor de la 1 la 2 ani. „Angajaţii au declarat că nu au contract de muncă, angajatorul riscă închisoarea conform noului cod al muncii dat fiind faptul că este vorba de mai mult de cinci persoane găsite fără forme legale. Întocmim documentaţia în acest caz şi o vom trimite la Parchet pentru a se dispune măsurile legale în consecinţă”, a declarat George Romanescu, inspector şef ITM Gorj.

Toţi cei 15 angajaţi găsiţi fără forme legale de inspectorii de muncă efectuând plantări de pomi pentru societatea respectivă vor fi amendaţi. „Angajaţii riscă şi ei o amendă care poate fi cuprinsă între 500 şi 1000 de lei.  Este vorba de fiecare angajat care a fost surprins la muncă fără forme legale“,  a precizat George Romanescu, inspector şef ITM Gorj.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: