Angajatul primăriei Ioneşti, în aşteptarea sentinţei pentru luare de mită

Fostul inspector de achiziţii din cadrul Primăriei Ioneşti, Sorin Lambu, a avut ieri o zi de 13 cum rar i-a fost dat să trăiască, acesta fiind în aşteptarea sentinţei care îi poate aduce libertatea sau ani de puşcărie în dosarul de corupţie pe care îl are pe rol la Tribunalul Gorj. Soţia, mama şi alţi apropiaţi au aşteptat pronunţarea unei sentinţe, tot ieri fiind audiaţi şi ultimii martori grei din acest dosar, respectiv şefii Primăriei Ioneşti.

Ieri după-amiază, la sfârşitul zilei de lucru, judecătorul de caz a luat o decizie în acest dosar, dar aceasta nu a fost postată deocamdată oficial pe site-ul instanţei pentru a fi cunoscut verdictul. Magistratul Şerban Şarapatin  a avut însă o zi plină în acest dosar pentru că a audiat ultimii martori, după audierea celor în cauză el urmând să pronunţe o sentinţă. Pentru cine nu mai ţine minte, Sorin Lambu a fost arestat la începutul anului în urma unui flagrant organizat într-o cârciumă din Turceni. El a fost prins atunci după ce a luat 8000 de lei de la un om de afaceri care modernizase biblioteca din comună şi căruia lucrările nu i-au fost achitate nici până acum, după cum s-au exprimat chiar martorii audiaţi ieri.

 Primarul din Ioneşti, viceprimarul şi secretarul comunei au fost ultimii martori audiaţi în acest proces. Edilul Marian Tătaru l-a luat de la început pe „nu ştiu” în braţe şi a reuşit să îl irite pe judecătorul de caz care l-a şi întrebat, de altfel, ce ştie despre fostul său subordonat. Tătaru a spus că nu ştie despre cum a ajuns firma denunţătorului să modernizeze biblioteca din comună fără un contract, că nu ştie dacă cineva a primit de la firma respectivă vreo factură şi nici cine trebuia să achite banii, bani care nu se regăsesc în bugetul pe anul acesta al Primăriei Ioneşti. După ce i-a spus magistratului cam tot ceea ce nu ştia, Tătaru a menţionat că el a fost plecat mai mult după finanţări prin ţară şi de aceea nu avea cunoştinţă de lipsa procedurii de achiziţie şi ceea ce a mai declarat el la capitolul „nu ştiu”.

 Edili complet neştiutori

 Viceprimarul Adrian Burneci nu a ştiut nici el mai multe decât şeful său, „nu ştiu” fiind, de asemenea un răspuns favorit al acestuia. Nici măcar secretarul primăriei, Maria Irizoiu nu i-a fost de prea mare folos magistratului, ea dând asigurări că nu secretarul se ocupă de astfel de achiziţii, deşi şi ea era prin comisiile locale care s-au ocupat de lucrarea în cauză. Printre mulţimea de „nu ştiu” de care a avut parte, judecătorul a aflat totuşi că, iniţial, lucrările la bibliotecă ar fi trebuit să coste vreo 190 de milioane de lei vechi, iar în prezent factura neplătită ar fi de vreo 400 de milioane, adică dublul preţului iniţial. Toţi cei trei martori neştiutori de ieri au avut însă vaste cunoştinţe despre calităţile fostului lor coleg, ajuns de câteva luni în spatele gratiilor. Cei trei au avut numai cuvinte de laudă la adresa inculpatului. Sorin Lambu a fost descris ca un coleg foarte bun. Lambu, în schimb, a declarat la ultimul cuvânt pe care l-a avut că nu putea să ia el de unul singur banii, acesta spunând că au existat persoane mai importante care l-au folosit în această afacere, el nominalizându-l direct aici pe primarul din Ioneşti, edilul negând însă faptele, mai ales că în ancheta Parchetului nu se face nicio referire la el.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: