Angajatul spălătoriei a plecat la plimbare cu mașina clientului

A luat mașina unui client, lăsată în spălătoria la care lucra, și „a dat o tură” în oraș. Angajatul din Rovinari a fost oprit în trafic de poliție. Oamenii legii au constatat că tânărul nu deține permis de conducere, așa că i-au întocmit dosar penal.

Înainte de Paște, rovinăreanul a fost condamnat la 8 luni de închisoare pentru conducere fără permis. Judecătoria Târgu Jiu a decis amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani.

În acest timp, bărbatul va trebui să respecte mai multe măsuri și obligații impuse de instanță.
Fapta pentru care tânărul a fost condamnat s-a petrecut în urmă cu trei ani.

„În data de 15.03.2019, în jurul orei 11:50, organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Oraşului Rovinari, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe str. Jiului au procedat la oprirea regulamentară în trafic a autoturismului marca Suzuki ce se deplasa din direcţia str. Termocentralei către str. Muncii din aceeaşi localitate”, potrivit rechizitorului.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat că tânărul nu deține permis de conducere. El le-a spus polițiștilor că a avut permis eliberat de autorităţile din Italia, dar că acesta i-a fost retras în urmă cu trei ani. A făcut apoi școala de șoferi în România, dar a picat examenul.

Pe parcursul urmăririi penale, autorităţile italiene au comunicat însă că inculpatul nu a deținut permis de conducere eliberat de statul peninsular.

În plus, din cercetările efectuate, s-a stabilit că autoturismul Suzuki fusese lăsat de către un client la spălătoria auto la care tânărul lucra. Proprietarul mașinii i-a înmânat cheile pentru a-i curăța mașina, iar bărbatul a profitat pentru a merge în oraș, pentru a-şi cumpăra ţigări.

Sentința dată pe 20 aprilie de Judecătoria Târgu Jiu nu este definitivă.

Vizualizări: 6,777

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: