Angheloiu susţine traseismul politic, Daviţoiu nu

Liderii locali ai noilor partide apărute în România, PMP şi PLR, Nicolae Daviţoiu, respectiv Radu Angheloiu, au păreri diferite cu privire la ideea PSD de a permite aleşilor să treacă de la un partid la altul, într-un maraton al traseismului politic de două săptămâni. Daviţoiu nu este de acord cu legea, în timp ce Angheloiu spune că este o propunere bună, explicând că sunt primari de la PNL care ar trece la PLR. El a anticipat numele primarului din Bîlteni, Gheorghe Păsărin.

Nicolae Daviţoiu, liderul PMP Gorj, crede că legea propusă de Liviu Dragnea favorizează doar PSD. „Eu nu cred că ar fi un avantaj doar pentru partidul de guvernământ. O fac ca să ia toţi primarii care au nevoie de fonduri pentru a-şi desfăşura activitatea. În rest, este o lege care nu este specifică unei ţări europene pentru că schimbă configuraţia de la urne, adică schimbă configuraţia preferinţelor cetăţenilor“, spune Daviţoiu. Liderul PMP spune că speră ca primarii să vină de bună voie spre partid. „Dacă vor ei de bună voie să fie alături de noi, e foarte bine. Nu neg că în ţară sunt primari foarte apropiaţi de Partidul Mişcarea Populară”, a declarat Nicolae Daviţoiu, preşedintele PMP Gorj.

Şeful PMP de la Gorj are o altă propunere. „Cel mai bine ar fi să se dea o lege care să stabilească cuantumul fiecărei sume care revine fiecărei comune din România. Ca să nu mai fie la latitudinea Guvernului sau a Consiliului Judeţean banii care revin fiecărei comune în funcţie de coloratura politică. Ar fi cel mai corect”, a mai spus Daviţoiu. 

Primarul din Bâlteni vrea să treacă la PLR 

Radu Angheloiu, preşedintele interimar al PLR Gorj, este de acord cu această lege, dar crede că vor fi probleme până să fie adoptată. „Văd cu ochi buni această propunere fiindcă noi dorim să respectăm electoratul care ne-a votat în 2012. Propunerea asta este una care ar ţine cont întâi şi de dorinţa electoratului şi când spun treaba asta mă refer la voturile care s-au dat pe Uniunea Social Liberală. Dacă va trece, deşi mă îndoiesc, probabil va ajunge pe la Curtea Constituţională, vor fi probleme, sunt şanse destul de mici să treacă acest act normativ”, a declarat Radu Angheloiu, liderul PLR de la Gorj.

Radu Angheloiu a declarat că sunt mai mulţi aleşi locali ce şi-au exprimat intenţia de a trece de partea Partidului Liberal Reformator. „Pot să spun că sunt consilieri locali, sunt primari care sunt alături de noi. E adevărat că nu pot fi membri de partid în momentul de faţă. Am să dau doar numele domnului primar de la Bîlteni, în rest am colaborări, dar nu sunt abilitat să vă dau nume. Nu numai de la PNL, şi de la alte partide. Şi de la PP-DD, PDL, care vor să vină alături de noi. Primarul de la Bîlteni este un colaborator frecvent al nostru”, a precizat Radu Angheloiu.  

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: