Călinoiu, cu jalba-n proţap pe la miniştri în pragul alegerilor

Ion Călinoiu vrea să rezolve într-o zi ce n-a rezolvat într-un an. După ce mai multe primării din judeţ au intrat în colaps financiar, şeful judeţului vrea să se asigure că rectificarea bugetară va fi una pozitivă, mai ales că se apropie alegerile prezidenţiale. Tot acum se urgentează investiţiile pe râul Jiu şi se caută soluţii pentru rezolvarea problemelor de la UM Sadu.

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliul Judeţean, se va întâlni joi, la Bucureşti, cu miniştrii Constantin Niţă, Răzvan Nicolescu şi Liviu Dragnea. „În deplasarea de la Bucureşti vom avea o întâlnire la Ministerul Economiei şi pe problemele de la Uzina Mecanică Sadu II, unde vom duce până la capăt partea organizatorică. Ministrul Niţă a spus foarte clar că există front de lucru pentru Uzina Mecanică, sunt posibilităţi de a prelua contracte în execuţie, dar trebuie să avem un management corespunzător şi vom realiza acest lucru. Tot joi, la Departamentul Energetic, la domnul Nicolescu, vom avea o întâlnire pe tema investiţiilor hidro de pe râul Jiu. Am trimis deja o adresă atât organizatorului Hidroelectrica în stare de insolvenţă, Remus Borza, să vedem ce facem cu amenajarea Barajului Valea Sadului şi cu hidrocentralele din Livezeni. Vom concretiza aceste lucruri mai bine în prezenţa celor abilitaţi”, a declarat Ion Călinoiu.

Şeful judeţului vrea să se asigure şi de faptul că rectificarea bugetară nu va da peste cap planurile făcute în legătură cu voturile ce urmează a fi aduse de primari. Ba mai mult, promite că fiecare localitate din judeţ va primi finanţare pentru cel puţin un proiect important. „De asemenea, joi vom discuta şi probleme legate activitatea administraţiei publice locale la Ministerul Dezvoltării întrucât va fi o rectificare în septembrie. Vor fi asigurate sumele atât pentru funcţionare, pentru plata salariilor, pentru asistenţă socială, precum şi pentru asigurarea sumelor necesare pentru continuarea proiectelor şi demararea altora noi. La nivelul judeţului Gorj nu va exista localitate care să nu aibă în execuţie un proiect prioritar pentru dezvoltarea localităţii”, a mai precizat Ion Călinoiu.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: