Ponta, interceptat într-o discuţie „de pisicuţ” cu soţul Elenei Udrea!

Jurnalista Sorina Matei a dat publicității la sfârșitul săptămânii trecute o interceptare făcută de Serviciul Român de Informații în care actualul premier Victor Ponta poartă o discuție pe un ton amical cu Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, cea cu care acum se duelează în campania electorală.

Interceptarea a fost făcută în 16 iulie 2008, într-o perioadă în care Ponta era pe finalul primului mandat de deputat de Gorj, în momentul în care vorbea la telefon cu Cocoș fiind prezent la Sibiu la o cursă auto, unde era copilot.

Cu câțiva ani înainte Ponta fusese avocat al cuplului Cocoș-Udrea, tonul surprins acum de înregistrarea respectivă arătând că și după ce nu a mai fost avocat al familiei blondei cu aspirații de Cotroceni, deputatul de Gorj a rămas în relații cel puțin amiabile cu cei pentru care a lucrat, asta în ciuda declarațiilor publice în care premierul și șefa PMP se atacă ori de câte ori au ocazia. Discuția interceptată de serviciile secrete arată că Dorin Cocoș avea de rezolvat „o chestie” cu un asociat al lui Ponta, partener al cărui nume nu este rostit, dar care se afla în străinătate la acel moment.

INTERCEPTARE DIN DOSARUL ALRO

Victor Ponta: Da, domnu' director!
Dorin Cocos: Domnu' preşedinte (Ponta era preşedinte al TSD, n.r.), ce faci?
Victor Ponta: Ordonaţi! Sunt la Sibiu.
Dorin Cocos: Poate îl suni şi tu pe asociatul tău, spune-i că din nou i s-a trimis chestia aia. Poate de data asta o trimite cum trebuie.
Victor Ponta: E plecat în Austria. Când se întoarce.
Dorin Cocos: Te rog io...
Victor Ponta: Eu îl rog, dar te rog şi pe tine sa te duci să daţi o mână...
Dorin Cocos: Dăm o mână, dar uite, spune-i că am acuma nevoie de chestia aia.
Victor Ponta: Io îi spun, dar vreau să te duci să-i spui şi tu.
Dorin Cocos: Îi spun şi eu, dar...
Victor Ponta: Că eu i-am spus şi... A fost atât de reticent încât n-am înţeles care e problema, ştii?
Dorin Cocos: Da mă! OK!
Victor Ponta: Şi mamă, cum m-a înjurat el pe mine, la mine în birou şi nu ştiu ce ... Deci te rog eu ... Hai să o rezolvi şi tu!

Ca politician, Băsescu a murit urât

Tot mai mulţi foşti susţinători ai lui Traian Băsescu îl acuză pe acesta că de ani buni îşi pregăteşte succesorul la Cotroceni în persoana lui Victor Ponta, liantul dintre cei doi fiind Elena Udrea. Lupta televizată dintre Băsescu şi Ponta ar fi doar de faţadă, menită să îi păstreze, prin rotaţie, la putere.

„Victor Ponta a fost avocatul familiei Cocoş în tinereţe, iar Elena Udrea recunoaşte că au avut o relaţie de prietenie. A se vedea imaginile cu Ponta, Daciana Sârbu şi Udrea din vremurile bune, făcând relaxaţi conversaţie la un suc. Printre legendele spumoase din jurul Cotroceniului circulă una cu oarecare relevanţă în context. Cocoş ar fi cumpărat două costume din străinătate, unul pentru Ponta, altul pentru Băsescu, numai că le-a încurcat când a trimis ţoalele la Cotroceni. Mare păcat că nu avem un filmuleţ cu Băsescu încercând costumul croit pe mărimea lui Ponta şi invers. Firele ţesute însă între familii nu s-au destrămat cu totul. Astăzi, pe Elena Udrea o găsim aproape zilnic la televiziunea lui Sebastian Ghiţă, promovată intens. Se trage, doar, dintr-o veche familie înrudită cu cea nouă. La fel cum Ponta se trage din Năstase, iar Ghiţă din maşinile de spălat cumpărate de foşti generali de securitate”, scrie jurnalistul Dan Tapalagă într-un editorial.

„Cu tot jocul său sofisticat, devine tot mai limpede că Traian Băsescu lucrează azi pentru Victor Ponta, oricâte eforturi face să mimeze conflictul cu noua nomenclatură. Jocul a început mai demult, dar l-a acoperit mereu cu destulă abilitate. Am destui martori cărora le-am spus în urmă cu doi-trei ani că Traian Băsescu şi-a ales delfinul, urmaşul politic, iar acesta nu e nici din PDL, nici din PNL, ci se cheamă Ponta. Deşi par radical diferiţi, sunt făcuţi din acelaşi aluat şi acţionează la fel, adică fără scrupule. Mai cred că nu este singurul care, în ultimii ani, a mizat pe el. Ponta a înşelat mereu doar aşteptările populaţiei, nu şi pe ale sistemului”, mai scrie Tapalagă, care consideră că „pe omul politic Traian Băsescu, Elena Udrea l-a îngropat” şi că în calitate de politician „Băsescu a murit urât”.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: