PSD legalizează „zilele traseismului politic”

PSD legalizează traseismul politic, liderul Liviu Dragnea anunțând că va promova o lege care să permită primarilor şi consilierilor să treacă la alte partide, fără să-și piardă mandatul. Partidele care au cel mai mult de câştigat sunt PSD şi UNPR, pentru că sunt la putere, dar şi partide nou înfiinţate, precum PMP şi PRL. Vor pierde aleşi locali PDL, PNL, PP-DD şi partidele de buzunar, gen PRM şi PC.

Dragnea  spune că deja foarte mulţi aleşi locali activează pentru alte partide şi propune ca pentru o perioadă de două săptămâni să existe posibilitatea ca aceștia să îşi aleagă partidul fără să îşi mai piardă mandatul. Liderul ACL Gorj, Dan Vîlceanu, crede că din alianță vor pleca primarii Ion Bîrcă și Gheorghe Păsărin, care oricum au făcut campanie pentru PSD. Ei sunt cei care s-au afișat cu PSD, însă declarații de susținere a PSD vin de la aproape toți primarii liberali.

Liviu Dragnea propune să existe o perioadă de două săptămâni în care aleşii locali să aleagă partidul în care să activeze. ”Ar trebui să luăm modelul din 2006 şi să adoptăm un act normativ prin care să se stabilească o perioadă de două săptămâni în care toţi aleşii locali să poată opta în care partid să activeze”, a spus Liviu Dragnea. Chiar dacă legea va îndemna la migrații pe scena politică, vicepremierul a susţinut că, de fapt, acum asistăm la o migraţie politică: ”Realitatea din România spune altceva. Suntem în miezul unei migraţii politice. Foarte mulţi primari au candidat din partea unor partide, dar ei sunt deja activişti la celelalte partide. Eu cred că trebuie să limpezim situaţia”. Liviu Dragnea a precizat că în acest act normativ se va introduce prevederea că aleşii locali nu-şi pierd mandatul dacă părăsesc partidul pe lista căruia au candidat.

REACȚIE

Liderul PDL Gorj și copreședinte al ACL Gorj, Dan Vîlceanu, spune că pentru PSD legea e arbitrară. Vîlceanu spune că în ACL sunt vreo doi primari care ar fi deja la PSD. „De la noi ar pleca Bârcă și Păsărin. Cam atât. Prostioare. Asta fac pesediștii. Se distrează. Oamenii mor de foame și ei se gândesc la prostioare”, a spus Vîlceanu.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: