Antena 3 şi Realitatea Tv, sancţionate de CNA

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat postul Antena 3 pentru dezechilibre în reprezentarea candidaţilor la prezidenţiale şi postul Realitatea Tv, pentru nereguli în felul în care a relatat evenimentele din ziua primului tur al alegerilor pentru Cotroceni.

Astfel, în urma unei sesizări a PDL, CNA a decis amendarea Antenei 3 cu 10.000 de lei, pentru că în ultima săptămână a campaniei electorale pentru primul tur nu a avut niciun invitat democrat liberal în cadrul emisiunilor de dezbatere.

Totodată, CNA a decis sancţionarea cu două amenzi a postului de televiziune Realitatea TV, una în valoare de 7.500 de lei, pentru nereguli în relatările din ziua votului, şi o alta în valoare de 5.000 de lei, pentru că nu a acordat timp de antenă egal tuturor candidaţilor în timpul campaniei electorale.

În urma sesizării Consiliului de către Agenţia de Monitorizare a Presei Active Watch, acesta a decis că Realitatea Tv a încălcat prevederile legii audio-vizualului duminică, când pe post s-a făcut trimitere către site-ul realitatea.net, unde erau prezentate rezultatele unui sondaj de la urne şi atunci când a prezentat, în jurul orei 20:00, o selecţie a candidaţilor, prin excluderea celor care nu vor fi primii clasaţi.

CNA a decis acordarea unei a doua amenzi, în urma unei reclamaţii a candidatului UDMR Kelemen Hunor, care a sesizat că prezenţa lui la emisiunile de dezbatere de la Realitatea Tv a fost sub nivelul celorlalţi candidaţi. Potrivit monitorizării CNA, Kelemen Hunor a avut trei prezenţe, spre deosebire de Crin Antonescu, 11, Sorin Oprescu, şapte, şi Mircea Geoană, trei, se arată pe site-ul agenţiei NewsIn.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: