Antonescu şi Ponta, întâlnire în miez de noapte cu Băsescu

Președintele PNL Crin Antonescu a recunoscut, sâmbătă, într-o emisiune Antena 3, că a existat o întâlnire miercuri cu președintele Traian Băsescu, afirmând că a fost o întâlnire informală cu șeful statului unde nu s-a semnat "niciun pact" între USL și acesta. "A fost o întâlnire informală miercuri seară. Nu am motive să evit răspunsul, nu a fost o întâlnire secretă, ci informală. Asta nu înseamnă pact, nu înseamnă înțelegere sau renunțarea la pozițiile publice adoptate de noi", a spus Antonescu, la Antena 3.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a subliniat, sâmbătă seară, că nu există "niciun pact" între USL și președintele Traian Băsescu şi a precizat că nu au existat solicitări din partea liderilor UE pentru a avea loc discuția cu șeful statului. "A fost o întâlnire informală. Eu nu am niciun motiv să evit răspunsul, pentru că nu am nimic de ascuns. (...) Da, a fost o întâlnire informală, nu a fost secretă, ci informală. În viața politică există întâlniri informale. Asta nu înseamnă pact, asta nu înseamnă înțelegere, renunțarea la pozițiile publice adoptate de noi. Dar nu înseamnă nici conferință de presă", a spus Crin Antonescu, la Antena 3.

El a subliniat că la acea întâlnire "nu a semnat nimeni în numele USL", discuția având ca subiect procedurile viitoare privind desemnarea premierului. "Pot confirma că întâlnirea a avut loc, că a avut ca subiect de discuție cum se procedează mai departe. Că punctul meu de vedere al meu și al colegilor a fost că se procedează normal în raport cu Constituția și democrația, în sensul că Victor Ponta este numit premier. Nu s-a târguit nimic în schimbul acestui lucru și probabil lucrurile vor merge așa mai departe. Nu a semnat nimeni în numele USL ceva", a adăugat liderul liberal.

De asemenea, președintele PNL Crin Antonescu a subliniat că ideea cum că USL a cedat "ceva" în fața președintelui Traian Băsescu "este perfect neadevărată". ''Raporturile între oamenii politici și votanți sunt totuși unele limitate la ceea ce are relevanță când se angajează ceva, se iau decizii. Nimeni nu are obligația să treacă pe o televiziune și să anunțe. Faptul că noi am cedat ceva este un perfect neadevăr. Nu am nicio legătură și nici întâlnirea nu a fost în legătură cu hârtiile cu care umbla Traian Băsescu la Bruxelles. Vrei să arăți niște hârtii unui coleg european, există birouri. Oamenii păreau, Barroso, Schulz, încurcați. Dar acest lucru nu are nicio legătură, nimic cu USL. De ce am fi cedat în cea mai puternică poziție în care ne aflăm? Credeți că am înnebunit peste noapte? Aș spune, la rândul meu, că merităm puțină încredere după acești ani'', a adăugat liberalul.

Președintele PNL a susținut că nu au existat solicitări din partea unor lideri UE sau a ambasadorului SUA la București pentru discuțiile cu șeful statului, subliniind că în cadrul întâlnirii nu s-a discutat pe niciun fel de documente. ''Am mers invitat cu domnul Ponta. Nu am vorbit cu Gitenstein, nimeni din afara României nu mi-a transmis, fie și aluziv, vreun semnal că ar trebui să vorbesc cu dl Băsescu. Cred că cineva s-a grăbit să informeze presa. Pentru mine suspectul e Traian Băsescu", a mai spus Antonescu.

REACŢIE

"Dincolo de ce v-a relatat Antonescu, eu nu povestesc din întâlniri informale şi din discuţii informale. Vreau să reiterez că ceea ce am făcut împreună (cu Crin Antonescu - n.r.), am făcut în ideea pe care ne-o asumăm că România nu avea nevoie de luni de un nou război, de o nouă criză politică, de o nouă instabilitate, ci dimpotrivă, avea nevoie de luni de o situaţie foarte clară şi stabilă şi asta înseamnă un nou Guvern până la Crăciun", a spus Ponta, la Antena 3.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: