Antrenorii de baschet s-au perfecţionat la Târgu Jiu

Municipiul Târgu Jiu a găzduit în week-end un stagiu de perfecţionare pentru 15 antrenori de baschet care fac parte din programul naţional PerformBaschet. Printre aceştia s-a aflat şi un gorjean, antrenorul Alexandru Gliga de la CSS Târgu Jiu, care are şansa de a face parte pe viitorul din staff-urile loturilor naţionale.

Luni s-a încheiat workshop-ul găzduit de Municipiul Târgu Jiu, în perioada 12-16 decembrie, pentru antrenorii de baschet înscrişi în  Programul Naţional PerformBaschet. Este vorba de un curs de perfecţionare la care au luat parte 15 antrenori de baschet, iar printre aceştia s-a aflat şi antrenorul Alexandru Gliga de la Clubul Sportiv Şcolar din Târgu Jiu.

Cursurile teoretice au avut loc la sala de conferinţe a Sălii Sporturilor, iar cele practice pe parchetul sălii din Târgu Jiu. „Această acţiune a fost programată din dorinţa de a creşte nivelul de pregătire al antrenorilor din ţară care sunt implicaţi în proiectele Federaţiei Române de Baschet”, a anunţat federaţia de baschet pe site-ul oficial.

Stagiul a fost coordonat, pe partea organizatorică, de către Alexandru Ardelean şi susţinut, pe partea tehnică, de către antrenorul coordonator Marcel Ţenter, recent numit în funcţia de preşedinte al Colegiului Central al Antrenorilor de Baschet.

La stagiul de perfecţionare de la Târgu Jiu au participat 15 antrenori care au fost aleşi din totalul de tehnicieni înscrişi în Programul Naţional PerformBaschet 2019. Zece dintre antrenorii prezenţi la workshop-ul de la Târgu Jiu vor fi selectaţi apoi pentru a continua activitatea în cadrul programului, urmând să participe la acţiunile care se vor derula în Centrul Naţional Sf. Gheorghe şi la SummerCamp 2020, iar ulterior să facă parte din viitoarele staff-uri ale loturilor naţionale.

Vizualizări: 383

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: