Turneul internaţional de baschet afectează programul CSM Târgu Jiu

Un turneu internațional de baschet masculin de tineret, Under 16 ani, va avea loc la Sala Sporturilor din Târgu Jiu, la finalul săptămânii. Antrenamentele lotului naţional, dar şi programul jocurilor internaţionale au dus la modificări în programul de antrenamente şi jocuri al CSM Târgu Jiu.

Echipa națională de  juniori Under 16 ani a României a început de vineri antrenamentele la Sala Sporturilor, acolo unde sâmbătă a avut  loc şi un turneu de handbal junioare, Turneul Oltenia. Tot în acest week-end a început, tot la Sala Sporturilor, un curs de perfecţionare pentru antrenorii înscrişi în Programul Naţional PerformBaschet, organizat de Federaţia Română de Baschet. Programul naţionalei de tineret,  dar şi turneul internaţional care va urma, va încărca programul sălii, unde toate echipele CSM Târgu Jiu sunt în activitate. Echipele  sunt angrenate în campionatele interne,  mai puţin echipa de handbal seniaore, care este totuşi în program de pregătire.

Directorul CSM, Robert Bălăeț, a precizat că programul sălii va fi mai încărcat din cauza naţionalei de tineret dar spune că s-au găsit soluţii pentru rezolvarea acestei probleme: „Programul de la sală este puţin mai aglomerat pentru că a început şi pregătirea selecţionatei naţionale de tineret Under 16 masculin de baschet, care va face pregătirea la Târgu Jiu pentru a lua parte apoi la un turneu internaţional. În preioada  20  - 22  decembrie vor avea  loc la Sala Sporturilor o serie de meciuri internaţionale la care participă încă trei echipe naţionale, alături de naţionala României. Meciurile vor fi intercalate şi cu meciul nostru programat pe data de 21 decembrie, meci al echipei de seniori, care se va disputa la o  oră mai târzie”. Baschetbaliştii de la CSM vor întâlni, la finalul săptămânii viitoare pe CSM Galaţi, meciul fiind programat la ora 20:00, din cauza acestui turneu internaţional. La competiția internațională, selecționata Under 16 ani a României va întâlni, la Sala Sporturilor, în perioada 20 – 22 decembrie, Bulgaria, Macedonia de Nord şi Israel.

La Sala Sporturilor a fost un program intens încă din acest week-end când a avut loc un turneu de handbal feminin, Turneul Oltenia la junioare IV, la care a participat şi echipa CSM Târgu Jiu. Acesta s-a desfăşurat în paralel cu antrenamentele naţionalei de tineret a României.

Vizualizări: 428

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: