ANUNŢ DE PRESĂ

Sesiune de informare şi comunicare privind activitatea desfăşurată până la 05.02.2015 de către GAL PARÂNG, dedicată populaţiei din teritoriul acestuia.

Grupul de Acţiune Locală “PARÂNG”, cu sediul în comuna Polovragi, nr. 293A, judeţul GORJ, anunţă informarea publicului interesat, cu privire la activităţile asociaţiei şi a stadiului implementării PDL GAL PARÂNG, la finele anului II de implementare, precum şi sesiunile de primire proiecte ce se vor lansa în perioada imediat următoare.

În cursul primilor doi ani de implementare, au fost lansate două sesiuni de primire a proiectelor în cadrul măsurilor 111 (Formare profesională, informare şi difuzare de cunoştinţe), 313 (Încurajarea activităţilor turistice), 322 (Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale) şi 421 (Implementarea proiectelor de cooperare), trei sesiuni în cadrul măsurii  121 (modernizarea exploatărilor agricole) şi câte patru sesiuni în cadrul măsurilor 112 (Instalarea tinerilor fermieri) şi 312 (Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de microîntreprinderi.

Ca urmare a sesiunilor lansate, au fost depuse la GAL PARÂNG un număr de 59 (cincizeci şi nouă) proiecte pe toate măsurile cuprinse în Planul de Dezvoltare Locală. În urma procedurilor de evaluare şi selectare desfăşurate la GAL, au fost întocmite Rapoartele de selecţie şi ulterior au fost depuse la OJFIR Gorj un număr de 55(cincizeci şi cinci) dintre acestea, pentru a fi evaluate. Din cele 55(cincizeci şi cinci) de proiecte intrate în evaluare la AFIR, 6(şase) au fost retrase de către solicitanţi, 30 (treizeci) au fost declarate eligibile, 8(opt) au fost declarate neeligibile iar 11(unsprezece) sunt încă în evaluare. Pentru cele 30(treizeci) proiecte declarate eligibile de către AFIR, până la data de 05.02.2015 au fost încheiate şi semnate contracte de finanţare pentru un număr de 29(douăzeci şi nouă) proiecte, cu o valoare publică nerambursabilă de 2.196.460 euro, reprezentând 86,14% din totalul fondurilor publice nerambursabile disponibile alocate GAL PARÂNG. Suma totală plătită de AFIR beneficiarilor cu care a încheiat contracte de finanţare, pentru proiectele depuse la GAL „Parâng” în baza strategiei de dezvoltare locale, este de 1.069.163 euro.

În prezent nu este deschisă sesiune pentru primire de proiecte pe nici-o măsură, dar urmează a fi deschisă o ultimă sesiune în cadrul măsurilor 112 (Instalarea tinerilor fermieri, 312 (Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de microîntreprinderi) şi 322 (Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale, deoarece în cadrul acestor măsuri nu au fost încheiate contracte cu AFIR pentru întreaga sumă prevăzută în strategie.    

Pentru mai multe relaţii şi informaţii, de luni şi până vineri între orele 08.00 – 16.00, vă aşteptăm la sediul situat în Comuna Polovragi, unde Grupul de Acţiune Locală “PARÂNG” va desfăşura pentru publicul interesat, atât persoane fizice cât şi persoane juridice, o activitate de informare, animare şi comunicare cu privire la activitatea desfăşurată până în prezent precum şi scopul asociaţiei, direcţiile sale prioritare, strategii de dezvoltare, proiecte ce pot fi finanţate şi măsurile ce vor fi lansate în următoarea perioadă.

Întâlnirea cu caracter public se adresează, în primul rând, populaţiei active situată în cadrul GAL - ului “PARÂNG”, ce doreşte să îşi dezvolte activităţile agricole, zootehnice, meşteşugăreşti etc. prin obţinerea de fonduri nerambursabile pe baza criteriilor de eligibilitate specifice fiecărei sesiuni de proiecte ce vor fi lansate.

Pentru mai multe informaţii despre întâlnire puteţi apela numărul de telefon: 0785256051, 0763497345, persoană de contact: Epure Gheorghe – preşedinte asociaţie, e-mail: [email protected].

Teritoriul de activitate al Grupului de Acţiune Locală “PARÂNG” este format din comunele Alimpeşti, Baia de Fier, Bengeşti - Ciocadia, Bumbeşti - Piţic, Crasna, Polovragi, Scoarţa, oraşul Novaci din Judeţul Gorj şi comuna Alunu din Judeţul Vâlcea. Numele grupului este legat de localizarea tuturor celor 8 comune şi a oraşului situate în imediata vecinătate a masivului muntos PARÂNGUL MARE. Asociaţia este un parteneriat public-privat şi numără 27 de membrii, reprezentaţi din 18 firme private, asociaţii, întreprinderi unice şi 9 primării şi consilii locale.

Departament Comunicare – Promovare // Grup de Acţiune Locală (GAL) “PARÂNG”

Tel: 0785256051, 0729883043;        

E-mail: [email protected]   

Site: www.galparang.ro

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: