Apă înainte de Paşte pentru sătenii din Croici

Sute de cetăţeni din comuna gorjeană Mătăsari vor beneficia, în curând, de apă la robinet. Primarul Gheorghe Gaşpăr spune că investiţia din satul Croici va fi finalizată în cel mult 6 luni.

Lucrările privind introducerea reţelelor de apă în satul Croici au fost demarate în urmă cu aproximativ două săptămâni, constructorul fiind o societate din Târgu Jiu. Investiţia se ridică la 2 milioane de lei, banii fiind atraşi de administraţia locală în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) II. Astfel, peste 200 de gospodării vor avea apă în cel mult o jumătate de an.

„Lucrările constau în realizarea unui foraj, amenajarea unui bazin, a unei staţii de pompare şi de tratare-clorinare, precum şi introducerea conductelor de alimentare la fiecare gospodărie. Lucrările ar trebui să fie gata în aprilie, în apropierea sărbătorilor pascale. Fondurile sunt de la guvern”, a declarat Gheorghe Gaşpăr, primarul comunei Mătăsari.

Reţelele de apă vor fi introduse în mare parte din sat, mai puţin într-o zonă care ţine de minerit. Autorităţile locale din Mătăsari spun că vor găsi o soluţie şi pentru acei oameni. „Introducem reţelele de apă în aproape tot satul. Mai este o porţiune, unde sunt în jur de 60 de gospodării, care este prinsă în perimetrul de licenţă al Carierei Jilţ Sud. Este o porţiune mică, iar noi nu avem voie să dăm autorizaţie de construcţie. Majoritatea locuinţelor de pe acest sector sunt nelocuite. O să beneficieze şi ei. Provizoriu, o să trag o conductă cu societatea noastră. Până vor fi mutate casele, o să aibă apă”, a explicat primarul comunei Mătăsari.

În 2017, autorităţile locale din Mătăsari au asfaltat circa 3 km de drum în satul Croici.

Vizualizări: 369

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: