DSV Gorj: Nu sunt suspiciuni de pestă porcină în judeţ

Autorităţile sanitar-veterinare din Gorj vin cu noi precizări după ce apariţia virusului pestei porcine în judeţul vecin Dolj a creat panică în rândul oamenilor. Conducerea DSV Gorj spune că nu există nici măcar suspiciuni cu privire la existenţa unor focare de pestă porcină africană pe raza judeţului.

Pentru a preîntâmpina apariţia unor focare de pestă porcină, inspectorii DSV Gorj efectuează zilnic controale şi verificări fizice, prin examen clinic, cu privire la starea de sănătate a suinelor din gospodăriile populaţiei. De asemenea, la intrările în judeţ se desfăşoară controale comune cu poliţiştii şi jandarmii. Astfel de verificări sunt în această perioadă în zona localităţilor Ioneşti, Motru, Ţânţăreni, Polovragi şi Bumbeşti-Jiu. Autorităţile verifică mijloacele de transport pentru porcine vii şi produse alimentare din carne de porc. În acest moment nu există niciun motiv de îngrijorare. „Situaţia este sub control, în acest moment nu sunt suspiciuni de focare identificate pe raza judeţului Gorj”, a declarat Nicolae Călescu, directorul DSV Gorj.

Totuşi, gorjenii trebuie să fie precauţi. „Recomandarea DSV Gorj este ca populaţia să conştientizeze că în această perioadă foarte mulţi cetăţeni sunt amatori să comercializeze animale din specia suină la preţuri derizorii, în acest fel existând riscul de a introduce animale infectate în gospodăriile proprii. Facem apel la populaţie să nu achiziţioneze carne şi produse din carne din zonele în care evoluează pesta porcină africană”, a mai spus directorul DSV Gorj.

Cetăţenii care observă semne de îmbolnăvire la porcii din gospodărie trebuie să anunţe medicii veterinari.

Vizualizări: 2,071

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: