Flori şi legume „plantate” în drum

Câţiva localnici din Câlnic au decis să „planteze” flori şi legume în gropile din asfalt. Primarul a anunţat că în câteva zile vor fi făcute unele reparaţii la drumul care va fi asfaltat după ce se vor termina lucrările de canalizare.

La câteva sute de metri de sediul Primăriei Câlnic, lângă podul peste râul Tismana, se află un drum de circa un kilometru şi jumătate care nu a mai fost reparat de când a fost asfaltat în urmă cu două decenii. Acum, în gropi au apărut verdeţuri şi flori proaspete. „Poftiţi la ceapă, la ardei, că avem o cultură deosebită anul acesta la Câlnic. Nu ne mai ajunge pământul din grădină şi îl cultivăm şi pe cel din stradă, că suntem gospodari. Dacă dăm pietrişul acesta la o parte vedem o groapă de 15 cm, numai bună să plantăm ceva în ea”, a spus o localnică.

În timp ce pe carosabil se plantau flori şi legume, şi-au făcut apariţia şi doi muncitori care trăgeau de o ruletă cu care măsurau distanţe de câte 10 metri. Aveau să le aducă localnicilor şi o veste bună. Ei vor lucra la reţeaua de canalizare. „Noi suntem constructorul. Noi suntem o firmă de la Vâlcea care vom lucra la canalizarea din acest sat. Vom face jaloane printre flori, dacă e nevoie, nu vrem să le distrugem. Cât o să ne mişcăm noi pe aici o să facem şi căldură şi poate le ajutăm să şi supravieţuiască în perioada următoare”, a intrat în hora nemulţumiţilor şi unul dintre muncitori, care s-a recomandat a fi Daniel, şeful lucrării.

Primarul Dumitru Vulpe pune acţiunea respectivă pe seama dorinţei unor adversari politici de-ai săi de a se afirma în ochii localnicilor înainte de a se da startul campaniei electorale, care va fi peste un an şi jumătate. El promite că de săptămâna viitoare gropile vor deveni amintire şi, în plus, în zonă se va realiza şi reţea de apă şi canalizare, aşa cum nu au avut sătenii niciodată.

„Eu nu am văzut nici un protest. Sunt 2-3 tineri care îşi fac campanie electorală de pe acum. Noi suntem la serviciu la această oră, ei probabil nu au niciun job care să le ocupe timpul şi se duc să planteze flori. Acel drum urmează săptămâna viitoare să fie prins în reparaţii. Există banii. S-a întârziat cu el pentru că avem lucrarea de canalizare şi înlocuim şi conducta de apă. Am zis să terminăm aceste lucrări şi apoi modernizăm tot tronsonul de drum. Lucrările de apă şi canalizare vor dura şi anul viitor, dar repararea drumului se va realiza săptămâna viitoare”, a declarat primarul de la Câlnic.

Vizualizări: 612

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: