Apă mai ieftină din această lună

Veste bună pentru sute de mii de gorjeni. Începând din această lună vor plăti mai puţini bani la facturile pentru apa consumată şi canalizare, urmare a scăderii taxei pe valoare adăugată (TVA), pentru apă de la 24% la 9% iar pentru canalizare de la 24% la 20%. Astfel, beneficiarii vor plăti de aici înainte cu aproape 50 de bani mai puţin pentru fiecare metru cub de apă consumat şi canalizare.

Operatorul regional de apă şi canal, societatea Aparegio, a anunţat că a trecut deja la noile tarife, conform noilor prevederi ale Codului Fiscal. Astfel, noul preţ/tarif pentru populaţie începând cu 1 ianuarie 2016 lei pentru apă potabilă produsă, transportată şi distribuită pe întreaga arie de acoperire a Aparegio este de 2,64 lei/mc, TVA inclus, iar pentru canalizare 3,10 lei/mc, TVA inclus. Aparegio a reuşit să impună un tarif unic în cinci oraşe din judeţ: Târgu Jiu, Târgu Cărbuneşti, Ţicleni, Bumbeşti Jiu şi Motru. Gorjenii din aceste localităţi au plătit până la finele anului 2015 un tarif de 3 lei pentru metrul cub de apă şi 3,2 lei pe metrul cub de canalizare, adică 6.2 lei pentru un metru cub de apă şi canal.

Petru restul utilizatorilor serviciilor Aparegio, adică operatorii economici care folosesc apă brută, noul preţ pentru un metru cub de apă este de 2.42 lei, iar pentru un metru cub de canalizare de 2.58 lei.

Aparegio este în tratative cu autorităţile locale să preia reţelele de distribuţie şi în alte localităţi din Gorj. "Am preluat şi Turcineşti, Turceni urmează, la fel şi Peştişani, Fărcăşeşti, Bumbeşti Pițic, Scoarța. Când vor fi preluaţi vor plăti acelaşi tarif ca şi în celelalte localităţi", a declarat Traian Pătrășcoiu, directorul societăţii Aparegio.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: