Apă potabilă pentru sătenii din Voiteştii din Deal

Satele Voiteştii din Vale, Voiteştii din Deal şi doi kilometri din Glodeni vor beneficia şi ele de reţea de apă potabilă după ce primarul a obţinut o extindere a primului proiect în valoare de 36 de miliarde. Lucrarea este finalizată în proporţie de 85%.

Sătenii din alte trei sate din comuna Bălăneşti vor avea şi ei apă curentă în urma extinderii aducţiunii printr-un proiect pe bani guvernamentali. Dacă în primul proiect beneficiari au fost sătenii din Bălăneşti, o parte din Voiteştii din Vale şi altă parte din Glodeni, acum a venit şi rândul Voiteştilor din Deal şi a restului de locuitori. Primul proiect are o valoare de 36 de miliarde iar extinderea aducţiunii va mai costa alte 11 miliarde. „Extinderea a început practic anul acesta, în acest moment facem probe în satele în care urmează să băgăm apă“, a declarat Radu Rotaru, primarul din Bălăneşti.

Potrivit primarului, primul proiect a fost ceva mai costisitor pentru că staţia de epurare este marca englezească şi deci de bună calitate. „Numai staţia a costat câteva miliarde pentru că e englezească. Oricum nici banii nu i-am primit la timp, ne-ar mai trebui cam patru miliarde şi am termina cu totul”, a adăugat Radu Rotaru.

Sătenii sunt şi ei mulţumiţi de proiectul primarului şi speră să facă şi alte lucruri bune în comună. Chiar dacă au apă la poartă, mulţi dintre săteni nu au bani să-şi ducă apa în case. „A făcut şi apă, avem apă. E un lucru bun că suntem bătrâni şi nu mai puteam scoate de la fântână. Acum sunt şi oameni care nu au putut să-şi tragă apa în curte sau în casă că e scump, dar e bine că avem la pompe. Costă cam 10 milioane să tragi apa în casă şi mulţi nu au bani ca sunt amărâţi”, a declarat Elena Dănărică, o localnică.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: