Apă potabilă pentru toţi gorjenii din Crasna

Toate gospodăriile din Crasna vor fi racordate la reţeaua de apă potabilă, cel mai târziu până la sfârşitul anului viitor. În momentul de faţă, sunt aproape de finalizare aducţiuni de apă în mai multe zone ale comunei. Autorităţile locale vor să acceseze fonduri, prin intermediul Grupului de Acţiune Locală, pentru o nouă staţie de tratare a apei, care să deservească aducţiunea de apă din Crasna Deal. Odată finalizate lucrările de aducţiune, primăria va autoriza Serviciul de Apă şi Canal, care să gestioneze întreaga reţea de alimentare cu apă.

Primăria Crasna desfăşoară lucrări de aducţiune apă în mai multe zone ale comunei. Este vorba despre satele ale căror gospodării beneficiază doar de apă menajeră. „Aducţiunea de apă din Crasna Deal, cătunele Grind şi Podeni, este finalizată în proporţie de 70%. Aici avem o reţea veche şi înlocuim conductele, am făcut o nouă priză, un denisipator, cu fonduri din bugetul local. Valoarea investiţiei se ridică la circa 400.000 de lei, în condiţiile în care lucrările au fost executate cu angajaţii Serviciului Public. De asemenea, vrem să accesăm fonduri prin GAL Parâng, de circa 200.000 de lei, pentru o staţie de tratare apă”, a declarat Aurel Vamvu, primarul comunei Crasna.

Într-un stadiu avansat de execuţie se află şi lucrările la aducţiunea de apă pentru satele Cărpiniş şi  Radoşi. „Aducţiunea de apă pentru satele Cărpiniş şi Radoşi sunt efectuate în proporţie de 80%, lucrările urmând a fi finalizate în primăvară. La ora actuală, pe aproximativ 80% din comună avem apă potabilă, fiind racordate la reţea gospodăriile din satele: Buzeşti, Dumbrăveni, Drăgoieşti Sud, Aniniş Deal, Aniniş Vale şi parţial Crasna. Celelalte sate au apă menajeră”, a mai precizat primarul Vamvu.

Autorităţile locale vor ca, în prima jumătate a anului viitor, să autorizeze Serviciul de Apă şi Canal din cadrul primăriei, pentru ca acesta să poată gestiona întreaga reţea de alimentare cu apă de pe raza comunei.

APOMETRE

Odată finalizate lucrările de aducţiune, consumul de apă va fi contorizat, apometrele fiind achiziţionate cu fonduri din bugetul local. „În primăvară vom monta apometre doar pe aducţiunile autorizate. Deja am achiziţionat 800 de apometre, urmând ca la începutul anului viitor să mai achiziţionăm încă 800 de bucăţi”, a declarat primarul comunei Crasna.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: